MELØYVÆR: Ifølge Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) er det snakk om en cabincruiser som har fire personer om bord. Ved 15.30-tida ble de fire personene reddet.

Assistanse

- Båten har gått på grunn ved Meløyvær mellom Harstad og Senja, opplyste hovedredningssentralen mandag ettermiddag klokka 14.45.

- Kystvakta og redningsskøyter er på vei til posisjonen, opplyste HRS på Twitter.

Meløyvær ligger i Andfjorden mellom Andøya og Senja, og været på stedet var bra mandag ettermiddag.

Ifølge Tore Hognset ved hovedredningssentralen skal det ikke være personskade.

Ikke skadet

HRS melder klokken 15.30 at det er kommet fram hjelp til båten. Det er RS "Skomvær III" som da lå ved havaristen.

- Det har vært noen meldinger fram og tilbake, men det vi kan garantere er at samtlige fire er tatt ombord. Vi har også fått en foreløpig rapport fra Kystvakten som sier at det ikke står så alvorlig til med båten som opprinnelig trodd. Den virker tett, sier Kjell Johansen ved HSR Nord-Norge til Harstad Tidende.

Han opplyser at båten nå skal reddes til land, og det blir trolig i Harstad. Senere på kvelden mandag ble det klart at båten var så og si uskadet, og kunne gå videre for egen maskin.

Lav sol

Hans Solberg var passasjer om bord i båten. Han forteller til avisa Nordlys at lav sol var en medvirkende årsak til at båten havnet på skjæret.

– Jeg og kona mi var passasjer om bord, sammen med båteieren og hans kone. Vi kom for nær en grunne, og ble samtidig blendet av sola som var svært lav, sier han til avisa.