FINNSNES: Sammen med Ulf Nilsen og Heidi Hilmardotter Hansen er det mange foreldre som i dag drar til nabokommunen Sørreisa  med barna sine og benytter seg av deres svømmetilbud.

- De har en kjempefin ordning med flinke trenere, men vi synes det er litt leit at vi må kjøre to mil hver vei for å kunne gi et svømmetilbud til barna våre, forteller de.

- Når vi har fått et stå stort og fint basseng her på Finnsnes, ønsker vi å ta det i bruk, legger Nilsen til.

Flere vil dyppe seg LHL Finnsnes og omegn vil bade i nybassenget, brannvesenet vil trene. - Ingen instruktør

De ønsker derfor å etablere en permanent svømmeklubb for barna på Finnsnes.

- Dette blir en begynnelse og de barna som ønsker å være med, må minst kunne svømme 25 meter fra før av, sier Nilsen.

11. mai inviterer derfor Nilsen og  Hilmardotter Hansen til et møte hvor de ønsker å få kartlagt ressurser som kan bidra til å få etablert denne svømmeklubben på frivillig basis.

- Per dags dato har vi ingen instruktører som har meldt seg, men vi håper at vi finner noen med riktig kompetanse og med livredningserfaring som vil være med på laget, sier Nilsen.

- Hva skjer om dere ikke finner det?

- Når svømmeklubben forhåpentligvis blir stiftet, kan vi melde oss inn i Norges Svømmeforbund. De tilbyr kurs til alle nyetablerte klubber. Det vil si: Hvis noen har lyst, men ikke er instruktør, får de muligheten til å dra på kurs for å bli det, sier han.

I dag anslår Nilsen at det er rundt 70 interessenter som ønsker å etablere et svømmetilbud ved å benytte seg av kommunens nyeste basseng.

- Interessen er der, og det lukter allerede ventelister lang vei, smiler han.

- Klarsignal

Ifølge Nilsen og Hilmardotter Hansen har den uoffisielle svømmeklubben allerede fått klarsignal fra Lenvik kommune om at de skal få benytte seg av svømmebassenget, dersom de klarer å få nok mange til å bli med på satsinga.

- Det eneste som mangler nå er kun nok folk og en instruktør. Så kan vi starte, sier han til Folkebladet.

Erle, Bendik, Arild og Albert ser fram til å kunne hoppe i bassenget på Finnsnes.

- Vi har veldig lyst til å benytte oss av dette nye bassenget. Hvis vi får etablert en klubb på Finnsnes, vil mange av våre venner også være med.  Det er litt langt å reise til Sørreisa hver gang vi skal svømme, forteller de.

(f.v) Erle Bolle Andersen (9), Bendik Hanssen Nilsen (9), Arild Matheas Kvendbo(10) og Albert Hanssen Nilsen (6) ønsker å svømme på Finnsnes.