FINNSNES: Tirsdag 12. mai arrangerer Lenvik kommune havbruksseminar i Kunnskapsparken Finnsnes. Det skal skje i samarbeid med havbruksnæringa i regionen. Dette arrangementet er en del av «Byregionprogrammet», opplyser ordfører Geir-Inge Sivertsen i ei pressemelding mandag.

- Gledelig

- Det er svært gledelig at fiskeriminister Elisabeth Aspaker og nasjonale topper i havbruksnæringa deltar som innledere på havbruksseminaret. Dette viser at det er stor oppmerksomhet rundt fremtidige vekstmuligheter for sjømatregionen Senja, sier Sivertsen.

FORNØYD Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen er svært fornøyd med å få fiskeriministeren til seminar på Finnsnes.

Nasjonale og viktige aktører i havbruksnæringa som Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge, Leif Inge Nordhammer, konsernsjef i SalMar ASA, og Klaus Hatlebrekke, Konserndirektør marked og forretningsutvikling Norway Royal Salmon ASA har ifølge ordføreren alle takket ja til å delta som innledere på seminaret.

- De skal gi sine perspektiver på mulighetene for vekst, utvikling og verdiskaping i havbruksnæringen i nord, sier Sivertsen.

Havbruksmelding

Regjeringen har nylig lagt fram ei ny havbruksmelding, og dette vil være et sentralt  tema på seminaret.

I tillegg blir det innledninger ved Rita Karlsen, daglig leder Brødrene Karlsen AS, Frode Jørgensen, prosjektleder Ungt Entreprenørskap, Bjørn Hersoug, professor UiT – Norges arktiske universitet og Ole Martin Lund Andreassen, advokat Steenstrup Stordrange.

Sentrale tema er rekruttering, samhandling mellom hvitfiskindustri og havbruk, tilgang på areal for som grunnlag for utvikling av havbruksnæringen og hvordan en fragmentert forvaltning påvirker utviklingen i havbruksnæringen.

Det vil også bli et eget skoleseminar om mulighetene innen havbruksnæringen denne dagen, der elever, lærere og rådgivere i Lenvik og Senja er målgruppe.