LANGHAMN: Tidligere i vinter ble anlegget i Langhamn på Dyrøya lagt ut på salg. Men ingen har så langt bestemt seg for å kjøpe.

Går ikke ned

– Jeg tror nok det skyldes at det er stort prosjekt. Det er jo til sammen 1.000 kvadratmeter bygg som det trengs å gjøres noe med. Det er ikke et vanlig bolighus. Jeg har ikke antallet, men det har vært mange som har vist interesse og sett på anlegget, forteller eier Jenny Hoff til Folkebladet.

I 2008 ble eiendommen taksert til å ha en markedsverdi på 2.250.000 kroner.Prisantydningen på hele anlegget er nå satt til 1.850.000 kroner.

– Har dere gått ned på prisen?

– Nei, jeg tror ikke det er prisen det står på. Om det er 1.850.000 kroner eller 1.500.000 kroner er nok ikke det avgjørende. Det viktige er å nok uansett å finne den riktige kjøperen med det riktige prosjektet. Derfor vil vi bruke mer tid på salget. Noen er vel også i tenkeboksen i forhold til å kjøpe, sier Hoff.

Ønsker aktivitet

– Men det er klart at en må ha planene og finansieringene klare for å gå på et slikt prosjekt. Og det er ikke gjort over natta for alle, fortsetter Hoff.

– Har du prøvd å selge i utlandet?

– Nei, så langt har vi kun lagt det ut på Finn. Men på hjemmesiden vår har vi lagt det ut. Der har det vært over 100.000 inne for å se på eiendommen. Så det mangler ikke på interessen, sier hun.

Fra USA

– Vi har også fått henvendelser fra et Kristiansandfirma og en mann fra USA. Men de har ikke vært å sett. Vi ønsker jo aller helst at det skal bli aktivitet i Langhamn, men selv har vi ikke kapasitet til å gå på prosjektet. Det er trasig at det står og forfaller, sier Hoff.

Anlegget består av kaianlegg, hovedhus med boligdel i byggets andreetasje, lagerbygg, garasje og grillhytte. Bygningsmassen og kaia er i en slik stand at det betegnes som et renoveringsobjekt.

Hoff og mannen hennes hadde planer om å bygge opp anlegget som et reiselivsanlegg, en satsing på nordlys og fisketurisme da de kjøpte det for noen år siden.