SØRREISA/TROMSØ: Til Nordlys sier Anne-Lise Moe fra Sørreisa at hun de siste årene jevnlig har besøkt Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø som ledsager for ei eldre dame. Moe forklarer at damen hun er ledsager for er  dårlig til beins og er allergisk mot tobakksrøyk.

- Det er ikke røykerne jeg vil til livs, men røykebua ved inngangen. Skal det virkelig være tillatt å røyke midt i inngangspartiet? Det må da være vår rettighet å komme oss inn på sykehuset røykfritt. En ting er ubehag, men for en person som er hyperallergisk kan røyken som siver ut fra røykebua være nok til å utløse astmaanfall, sier Moe.

Til avisa uttrykker hun forundring over at en institusjon som et sykehus har ei røykebu ved hovedinngangen.

- Det kan ikke skyldes uvitenhet iallfall. Det må være en enkel sak å skjære gjennom og si at det ikke skal være røyk i inngangspartiet, fjerne bua eller i det minste flytte den lenger vekk. Dette er en sak som ikke er noe problem å løse om man vil, så da må det jo være manglende vilje det står på, sier Moe.

Nå kan det imidlertid se ut til at røykebua forsvinner i løpet av forholdsvis kort tid.

Kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord på UNN sier til Nordlys at røykebua fjernes når utbygginga av A-fløya settes i gang i løpet av høsten.