FINNSNES: Ulv Holmer Røsok (24), opprinnelig fra Narvik, vil allerede i løpet av sommeren tiltre i stillinga som daglig leder av barnebyen Finnsnes.

- Det har tatt litt lenger tid enn hva vi først så for oss. Men det er viktig når man skal ansette riktig person til en såpass viktig stilling at man tar seg god tid, forteller personalrådgiver Jens Vidar Viken.

Det var til sammen 22 som søkte på stillinga. Fem ble innkalt til intervju.

- Når man har såpass mange gode søkere er det i seg selv utfordrende. Men det er i grunn et ganske fint problem å ha. Det betyr at Lenvik er en attraktiv kommune som folk søker seg til, forteller han.

- Supermann

- Har dere funnet det nå?

- Det har vi nok. Vi skal ikke legge for mye vekt på skuldrene hans, men det er ei viktig stilling for kommunen. Samtidig som Holmer Røsok skal være barnebyutvikler, skal han også jobbe i et team og han vil ha flere å spille på lag med, svarer Viken.

Selv om barnebyens nye leder er ung av alder, har det aldri vært tema, ifølge personalrådgiveren.

- Vi har verken tenkt på kjønn eller alder, men på hva denne personen kan bidra med. Han er riktignok en ung mann, men i fotballsammenheng sier man ofte: Er du god nok, er du også gammel nok, poengterer han.

- Jeg håper virkelig at vi har rekruttert en person som skal være sammen med oss i mange år framover, legger Viken til.

- Har det som trengs

- Det føles stort og jeg er veldig motivert. Tidligere har jeg jobbet mye med prosjekter rettet mot barn og idrett. Jeg har nok mange av de tingene som trengs for å være en barnebyutvikler, sier han.

Ifølge ham selv er han en veldig engasjert person som takler det fint med flere baller i lufta.

- Jeg har alltid vært glad i både Senja og Finnsnes og ser fram til å starte i arbeidet, legger han til.

Holmer Røsok har de siste årene bodd i Oslo og i Tromsø.

- Selv om jeg er ung av alder, har nok ikke det mye å si. Når jobben skal gjøres, handler det om hvor dyktig man er. Det går mer på egenskaper enn alder, sier han.

Holmer Røsok vil være på plass allerede i løpet av sommeren.

Jan-Tore Bakli tipser

Eksbarnebysjef Jan-Tore Bakli har flere gode råd til Ulv Holmer Røsok.

- Han må være flink til å sette seg ned og få oversikt over hvor han kan søke midler. Han må også være praktisk rettet og skape aktiviteter for barn og unge i kommunen, forteller Bakli.

- Det er viktig at han tenker på hele kommunen - både de i sentrum, men også de i distriktet slik at man kan møtes på tvers av postnummer.

Det er også ifølge Bakli viktig at han ser på seg selv som en lagspiller og en koordinator.

- Frivillige lag, foreninger, skoler og andre prosjektstillinger kan gjøre ting sammen. Da kan mange fine tiltak bli satt igang, sier han.

I tillegg er det viktig å skape gode opplevelser for barna.

- De skal kunne tenke tilbake til oppveksten og huske at det var fint å vokse opp i Lenvik. Da har man en flott barneby, sier han avslutningsvis.

Jan Tore Baklis etterfølger i barnebystillinga er snart klar. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Ulv Holmer Røsok (24) har fått jobben som daglig leder for barnebyen Finnsnes. Foto: Privat