BARDUFOSS: I forsvarssjefens fagmilitære råd, som legges fram til høster, foreslås det store kutt i Forsvarets tilstedeværelse i Indre Troms. Det melder NRK.

Legges øde?

Blant annet blir det foreslått at slystasjonene på Bardufoss Andøya legges ned. Orion-flyene anbefales faset ut og den militære skoleflyseksjonen på Bardufoss foreslås også avviklet.

Bardufoss flystasjon er i dag det som i praksis driver hele flyplassen på Bardufoss.

Rygge trekkes i et internt notat, som NRK sitter på, frem som mulig militær base i sør dersom dette er ønskelig i tillegg til Ørland og Evenes.

Hærens styrker foreslås flyttet fra Indre Troms til Finnmark. Porsangmoen leir i Finnmark tas i bruk av 2. bataljonen, som flyttes fra Skjold leir i Øverbygd.

Flyttes fra Indre Troms

Også ingeniørbataljonen foreslås flyttet fra Skjold. Skjold blir alliert treningssenter, mens Heggelia leir i Målselv fraflyttes og legges ned, ifølge notatene til forsvarssjefen.

- DRAMATISK Ordfører i Målselv, Helene Rognli (H) mener forslaget er dramatisk. Foto: Jan-Erik Bergstad

Alt dette kommer frem i interne notater og graderte dokumenter som

NRK skal ha fått tilgang til

. De viser at en rekke baser og militærleirer står på spill når forsvarssjefen skal legge fram sitt fagmilitære råd for regjeringa til høsten.

Dokumentene er blant annet en såkalt konseptuell innretning, basert på vurderinger fra kjernegruppen og føringer fra forsvarssjefen selv – tegner et helt nytt basekart for Forsvaret i Norge.

– Jeg forstår at man ønsker å ha styrker i Finnmark, men å tømme Skjold leir virker veldig dramatisk. Det er en svært viktig leir for lokalsamfunnet der, sa ordfører Helene Rognli (H) i Målselv til NRK Dagsrevyen søndag.