DRAMMEN: Norges største konkurranse for fagfotografer gikk av stabelen i Drammen 14. april. Totalt deltok 160 fotografer fra hele landet med 619 innsendte bilder. Fra Finnsnes deltok Fotograf Lena Sørensen og hennes kolleger Tanja Emilie Åmo og Aina Rosland Ruud.

Trioen nådde ikke opp til topps i konkurransen, men kunne sanke inn hederlig omtale for fem av sine bidrag.

– Det betyr masse å få slike utmerkelser, både i forhold til egen selvfølelse opp imot kollegene i bransjen, men også fordi det er et vanskelig nåløye å nå gjennom. Derfor gir det en motivasjonsboost å få slike priser, sier Lena Sørensen.

Bilde av barna

Sørensen mottok hederlig omtale for bildene «Øyeblikket» og «Ren Lykke». Motivet i det sistnevnte er Sørensens barn som bader på Sør-Senja.

– Jeg må innrømme at jeg tok noen hundre bilder før jeg var fornøyd. Ungene måtte gå noen ganger frem og tilbake ja, humrer Sørensen.

Hun var lenge usikker på om hun skulle sende bildet inn til fotokonkurransen. At hun til slutt valgte å sende det inn som et bidrag, kan hun være glad for.

– Jeg fikk mer poeng for det bildet enn jeg har gjort noen gang tidligere.

Kollega Tanja Emilie Åmo fikk hederlig omtale for bildene «konfirmanten» og «Dreams». Artigest synes hun det var å få utmerkelse for det førstnevnte bildet.

– Det er et kundebilde, og ikke et egetprosjekt.I egenprosjektene ligger det i større grad en idé og en tanke, samt planlegging bak. Selvfølgelig gjør det også det når det gjelder kundebilder, men da skal man også møte kundens forventninger, forklarer Åmo.

Aina Rosland Ruud, som for øyeblikket utdanner seg videre innen fot i Danmark, fikk utmerkelse for bildet «Fearless».

Lærerikt

Landskonkurransen til Norges Fotografforbund er et svært apparat, som fotografene på Finnsnes setter pris på å ta del i.

– Det er gøy og veldig lærerikt. Spesielt blir man som deltaker bevisstgjort av å sitte å høre på juryens vurderinger, forteller Sørensen.

Juryvurderingene streames nemlig slik at alle får med seg det som blir sagt. I løpet av arrangementet får deltakerne også ta del i faglige og sosiale opplegg.

Vinnerbilde til Tanja Emilie Åmo ”Dreams” Foto: Tanja Emilie Åmo