OSLO: - For idretten er det ikke nok med idrettsinteresse og ildsjeler som jobber året rundt – døgnet rundt. Det er heller ikke nok med et entusiastisk publikum som alltid er med å skape fantastiske rammer rundt arrangementene, som ofte er et minne for livet for den enkelte utøver. Idretten har også behov for forutsigbare økonomiske ressurser, sa Johnsen til det 65. landsmøtet fredag.

Arbeiderpartiet går i alternativt statsbudsjett for 2015 inn for en styrking av potten til idretts- og aktivitetsanlegg over hele landet, slik at det store etterslepet kan tas inn.

På bakgrunn av dette vil Troms Ap foreslå at partiet jobber for å innarbeide en årlig, øremerket og betydelig pott i statsbudsjettet hvor arrangørene kan søke midler til store nasjonale og internasjonale idrettsarrangement.

Stor idrett ut til små distrikter

Lokalpolitikeren fra Lenvik mener at det må legges politikk bak slik at også Norge kan arrangere store mesterskap – landet rundt.      - Vi har hatt eller planlagt å ta på oss både VM, EM, OL og World Cup. Vi har andre satsinger som Bislett Games og Actic Race. Alle er flotte og spektakulære idrettsarrangementer som både viser oss stor idrett, men som også bidrar til lokal og regional utvikling, understreket Johnsen.

Han mener det vil være en nasjonal investering i breddeidretten, hvor avkastningen kommer folket og næringslivet til gode. I tillegg gir det bedre folkehelse og bolyst.

- Bruk idrett til å bygge Norge, framholder han. TV-bilder som gir Norges-reklame Johnsen mener Arbeiderpartiet må føre en politikk som ser idrett som mer enn arrangementer.

- Samtidig som alle utøverne får sjansen til å konkurrere i forskjellig og spektakulær natur, så får lokale utøvere mulighet til å måle seg mot nasjonalt og internasjonalt nivå i sin idrett. Vi lar oss alltid begeistre av TV-produksjoner fra disse idrettsarrangementene som blir presentert til millioner av mennesker rundt i verden. Ingen reklamekampanjer for reiseliv vil ha – i nærheten -  samme effekt, sier Johnsen og mener vi ikke skal undervurdere idrettsheltenes kraft.

- Stor idrett har alltid inspirert oss. Vi inspireres til å ta i bruk den spektakulære naturen vi har. Voksne inspirerer unge – unge inspirerer voksne. Søsken, foreldrene og besteforeldre blir dratt med. Dette er folkehelse i praksis.