MEFJORDVÆR: Gjestene kommer fra hele Europa for å fiske i Mefjordvær. Sesongen ved Mefjord Brygge har startet, og akurat nå er tyskere, polakker, svensker og litauere representert på gjestelista. Det er fullt i alle hus og sjøbuer, og alle båtene er utleid, opplyser daglig leder Tommy Schanke Hansen.

Han konstaterer at 2015 kommer til å bli en bra sesong for Mefjord brygge. Bedriften satser i hovedsaklig på fisketurisme på våren, sommeren og høsten, og her ser bookingen bra ut.

– Bookingen ser bra ut, og er omtrent på samme nivå som fjoråret. Vi har det rimelig fullt utover hele sesongen, og er fornøyd, sier han.

Russland og Ukraina

Men to nasjonaliteter, som tidligere gjorde seg sterkt gjeldende, er ikke lenger så sterkt til stede som før.

– Mens vi tidligere hadde stort innslag av gjester fra Russland og Ukraina her, registrerer vi nå en nedgang fra disse nasjonene. De er ikke blitt helt borte, men de er blitt mindre forutsigbar. Tidligere kunne de bestille lang tid i forveien. Nå er det mer snakk om bookinger av spontan karakter, på kort varsel. Det er åpenbart at det er krisa og usikkerheten i disse landene som spiller inn.

– Dette er litt betenkelig. Gjestene fra Russland og Ukraina var verdifulle for oss. De var ofte veldig pengesterk, og gjorde aktivt bruk av betalte tilleggstjenester, som restaurant, guiding, badestamp og sauna. Det vil helt klart merkes for oss hvis de blir færre, sier Tommy Schanke Hansen.

– Det sier litt om verden når til og med vi i et lite fjordhull på yttersida av Senja merker denne krisa, legger han til.

Bygger ut

Schanke Hansen forteller at Mefjord Brygge ellers forbereder seg for fullt på at det blir helårs fergedrift over Malangen fra 2016.

– Vi skal gjøre betydelige investeringer, og står i ferd med å bygge ut på overnattingssida og utvide fasiliteter for tilbredning av fisk. Også tørkerom og utleiesenter skal på plass, forteller han.