TORSKEN: Etter en vinter med mye uvær og landligge for mange båter, valgte flere fiskebruk på Senja i påsken å holde åpent for kjøp — både for å avhjelpe situasjonen for fiskerne og for å sikre seg større kvantum.

Tilbudet ble midt i blinken, for påskedagene slo til både med ypperlige forhold for utror og rikelige mengder torsk.

– Gull verdt

Blant de som satte størst pris på muligheten for å komme seg på havet og få levert fangsten, var lineflåten i Gryllefjord og Torsken, som har vært spesielt uværsutsatt i vinter.

– Det har vært masse fisk å få i påsken. Vi har ligget på fra 200 til 400 kilo på stampen, og det er eventyrlig for oss. Så det var gull verdt at fiskebruket i bygda holdt åpent, og ga oss mulighet til å levere, spesielt siden vi etter høytida har vært tvunget til kai igjen på grunn av uvær, sier skipper Inge Eide på «Nybåen» av Torsken.

– Fikk dere rettet dere opp?

– Vi fisket totalt for bortimot en halv million kroner i løpet av påsken, og ble ferdig med kvota på «Nybåen». Men vi har fortsatt mesteparten igjen på vår andre båt, «Ula», som vi hentet fra verksted på skjærtorsdag. Pr. i dag er vi 100 tonn etter fjoråret, så vi er langt bak skjema, sier Eide.

Nergård Senja

I tillegg til Torsken Havprodukter, holdt Nergård Senja sine anlegg åpen i Gryllefjord og Senjahopen.

– Vi tok i mot fangster fra rundt 20 båter i løpet av påskedagene, og hadde god aktivitet. Til tross for at det var høytid stilte folk opp og gikk på jobb, så det var ingen problem med å bemanne anleggene. Fiskerne var fornøyd og det var vi også. Påskeåpent ble vinn-vinn for begge parter, sier daglig leder Henning Grande ved Nergård Senja.

På Husøy holdt Brødr. Karlsen åpent for kjøp under høytida.

– For de få som var på havet, var det veldig godt fiske. I hovedsak gjaldt det båtene under 11 meter, som har fått tillegg i kvota, sier bryggeformann Tor Pettersen.

– Men etter det jeg nå hører fra båter som etter påske har vært og prøvd, er det fritt for fisk på Klakkan. Snurrevadflåten fisker imidlertid bra. Tirsdag tok vi imot høvelig 20 tonn torsk i sløyd vekt fra tre snurrevadbåter. Både april og deler av mai er gode snurrevadmåneder utafor her, sier Tor Pettersen.