SJØVEGAN: Kristiansen som bor på Ibestad er en kjent fisker langs vassdragene i Salangen om sommeren.

– Noe stort

På vinteren kjører han bare halvveis, til Mjøsundbrua. Den beste dagen hans så langt på brua var utvilsomt langfredag.

– Kona og jeg kom litt tidlig, det var litt ugunstig strøm akkurat da. Men etter ei stund så var det en annen som fikk på fisk. Dæken, nå er det forhold sa jeg til kona og slapp ned svenskpilken på 225 gram. Han ved siden av fikk fisken, den var på åtte-ni kilo. Først bar jeg i en som slapp igjen. Jeg slapp pilken ned igjen og trodde jeg satt i botn. Men så begynte det å bevege seg. Jeg kjente det var noe stort. Fisken gikk opp og ned noen ganger. Det var bare å la den gå når den ville. Etterhvert kunne jeg leie den mot land. Jeg brukte vel et kvarter før den lå på land. Jeg fikk hjelp fra en svenske som tok torsken opp på svaberget ved bruenden, forteller han.

Kan være rekord

– Torsken veide 29,3 kilo, den var 120 centimeter lang og hadde en omkrets på 85 centimeter. Og den hadde en kjempekvalitet. Vi hadde mølje på den. Rogna var veldig fin. Jeg tror det var fire-fem kilo bare med rogn, forteller Kristiansen.

– Dette var vel personlig rekord?

– Ja, jeg har tidligere tatt en torsk på 19,1 kilo på stang. Jeg har ikke hørt om noen som har tatt en så stor torsk på stang fra land som denne. Kanskje det er rekord. Men jeg har ikke sjekka det opp, sier Kristiansen.

Bra fiskeplass

Det er mange som får seg koking fra Mjøsundbrua.

– Jeg har fiska her hele vinteren. Det har holdt oss med både torsk, sei, hysa og kveita, forteller han.

Tyske Michael Eiseler har gjeldende verdensrekord på torsk tatt på stang. Men denne var tatt fra båt. Den var 160 centimeter lang og veide 47 kilo. Eiseler fanga den ved Sørøya i Finnmark i 2013. Han slo da en torsk som ble tatt i 1969. Den veide 44,79 kilo.

Her er Terje Kristiansen med stortorsken han tok på Mjøsundbrua i påsken. Den veide 29,3 kilo. Foto: Privat