VANGSVIK: I slutten av mars mottok Tranøy kommune et varsel om at gym- og svømmeanlegget ved Vikstranda skole i Vangvsik var besluttet stengt. Avgjørelsen var tatt etter at verneombud, virksomhetsleder, hovedverneombud og driftsoperatør hadde gjennomført en befaring av anlegget.

Store lekkasjer

”Det som er avdekket er store taklekkasjer, som medfører betydelige mengder vann inne i bassengrommet, vaktrommet og andre plasser i bygget. Vannet fortsetter ned i kjelleren og støter til store sikringsskap”, heter det i varselet.

Lekkasjen, som er verst i selve bassengrommet, er ikke ukjent problematikk ved anlegget. Det påpekes imidlertid i brevet at det aldri tidligere har vært verre enn nå.

Kan ikke ta ansvar

Verneombud Wenche Sellevoll henviser til en hjemmel i arbeidsmiljøloven i forbindelse med stenginga av anlegget.

”Virksomhetsleder støtter verneombudets beslutning. Som ansvarlig leder for vikrosmheten kan ikke virksomhetsleder ta ansvar lengre for sikkerheta til barn og voksne på skolen”, heter det i varselet.

På kort sikt har ikke det stengte anlegget skapt store utfordringer, men på sikt påpeker virksomhetsleder Ulf Fredriksen behovet for å kunne bruke gymsalen og garderobene.

Uansett stengt

Rådmann Alf Rørbakk i Tranøy kommune påpeker at bassenget uansett skulle tømmes før påske.

– Undervisninga i forhold til svømming ble avsluttet nå før påsken, og bassenget skal derfor ikke være i drift mer. Anlegget var også bare stengt et kort liten stund mens vi fikk gjort en kvalifisert vurdering av situasjonen, og ifølge denne skal det ikke være noe problem å holde drifta i gang selv om det kommer vann fra taket, sier Rørbakk.

Tettes

Rådmannen tar likevel sikte på at vannlekkasjen tettes. Eventuelt ser Rørbakk for seg at taktekking, som står på planen for 2016, fremskyves til i år. Det er i så fall en sak som først må vedtas politisk.

– Når kan det skje?

Det er to muligheter – enten i aprilmøtet eller i junimøtet, og jeg tipper at juni er mest aktuelt ettersom det er da regnskapet skal behandles.

Det er satt av 650.000 kronert til taktekking i 2016.