FINNSNES: Onsdag kom oversikten over dødsulykkene i trafikken i mars måned fra Statens vegvesen. Og fasiten er dyster lesing.

– Verste

– Det skjedde tre dødsulykker i Nord-Norge i løpet av mars måned, én i Troms og to i Finnmark. Fire personer omkom i disse ulykkene, noe som gjør dette til den verste mars-måneden på mer enn ti år hva gjelder trafikkdrepte i regionen, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

I Troms var det i mars en dødsulykke mellom et vogntog og en personbil. En mann (33) og en kvinne (32), som begge hadde tilhørighet til Lenvik, omkom i ulykken.

Føreren av vogntoget slapp fra ulykken uten fysiske skader.

– I Finnmark omkom en 71 år gammel personbilfører da han kjørte utfor en kai i Honningsvåg. Noen dager senere døde en mann på 66 år da personbilen han førte ble truffet i siden av et vogntog. Ulykken fant sted på E6 ved Bugøyfjord i Sør-Varanger, heter det på nettsidene til Statens vegvesen.

Dobling

Det betyr at det så langt i år er en dobling i antall drepte i trafikken i Nord-Norge, sammenlignet med de tre første månedene i fjor.

– Dermed har fem personer mistet livet i trafikken i Nord-Norge så langt i år. Det er mer enn dobbelt så mange som på samme tid i fjor, men likevel et lavt tall sammenlignet med tidligere år.

– I gjennomsnitt de fem foregående årene har mellom syv og åtte personer mistet livet i trafikkulykker i årets tre første måneder, påpeker Statens vegvesen.

Pass på

Etaten oppfordrer de som skal ut i påsketrafikken om å være ekstra påpasselig.

– Regn med forsinkelser ut og inn av byene når påsketrafikken setter inn. Stress og uoppmerksomhet kan fort medføre trafikkuhell, påpeker Statens vegvesen, som også påpeker at det kan bli mye trafikk til påskefjellet.

– Også opp og ned av fjellet vil trafikken bli stor når folk skal hjem etter påske. Været på fjellet kan også skifte fort. Kolonnekjøring eller stengning av fjelloverganger kan innføres på kort varsel, selv om Statens vegvesen som vanlig vil ha høy beredskap, er etatens klare budskap.