FINNSNES: I utgangspunktet stod tre menn på tiltalebenken i forbindelse med saken som gikk for Senja tingrett 24.-25. mars. Den ene, som er tilknytta supporterklubben Shit Happens, ble imidlertid frikjent.

De to andre, som begge er medlemmer i motorsykkelklubben Hell`s Angels, må imidlertid belage seg på å sitte bak lås og slå. Den ene er dømt til 60 dager fengsel, hvorav 15 dager gjøres betinget. Den andre er dømt til 30 dager fengsel, hvorav sju dager gjøres betinget.

Truet politimann

Det var i desember i fjor at det var flere personer fra Hell`s Angels (HA) på Finnsnes. Ute på utestedet Otto`s ble det feiret at den ene av de to som nå er dømt av Senja tingrett, var blitt tatt opp som fullverdig medlem i den beryktede motorsykkelklubben.

Samtidig var en mann som jobber som politibetjent ute sammen med venner på Otto`s. Vedkommende opplevde at to HA-medlemmer stilte seg opp mot og stengte han inne mot bardisken. Han ble kalt «purkejævel» og kløpet hardt i siden, og i retten forklarte mannen at han opplevde situasjonen som svært truende.

Det samme opplevde en annen mann som stod parkert utenfor Otto`s den samme natta. Vedkommende ble bedt om å rygge bilen sin litt bak, slik at det ble gjort plass til en bil som skulle hente HA-medlemmene.

«Straks han så at personen hadde en sort skinnvest med HA-logo valgte han umiddelbart å etterkomme anmodningen og rygget litt lenger bak», beskrives det i dommen fra Senja tingrett.

Likevel opplevde han like etterpå at det ene HA-medlemmet kom bort og tok grep rundt halsen hans og klemte til. HA-medlemmet fremstod aggressiv og svært sint, og uttalte flere ganger «ser du på mæ en gang til, så skal jeg skjære hodet av deg».

HA-medlemmets forklaring i retten om at det han gjorde kun var ment som en dårlig spøk, endret ikke rettens oppfatning om at det faktisk var en drapstrussel som var fremsatt.

Helt uprovosert

Retten finner det skjerpende at truslene mot både politibetjenten og vedkommende som var satt parkert utenfor Otto`s var fremsatt helt uprovoserte, i tilknytning til et utested og i alkoholpåvirket tilstand. Når det gjelder truslene mot politibetjenten finner retten det også skjerpende at HA-medlemmene oppsøkte en politimann på fritiden hans og truet han.

«Etter rettens syn må politimenn, på lik linje med andre yrkesgrupper, kunne forvente å få være i fred på fritiden, uten å bli truet som følge av sitt yrkesvalg», heter det i dommen.

I formildende retning har retten lagt vekt på tidsmomentet i saken, at etterforskningen av saken har tatt lang tid. Dette er grunnen til at deler av dommen mot de to mennene er gjort betinget