FINNSNES: Foran høstens kommunevalg, stiller Lenviklista med en nominasjonsliste hvor flertallet er ferske i politikken. Gruppeleder Jon Kvistad, tror folk vil reagere positivt på den vårfriske nominasjonslista

– Vi har en herlig blanding av solid og ikke så sold erfaring. Jeg mener vi har en liste med friske ideer som representerer folket, noe som er viktig etter en tid med mye «innavl» i Lenvikpolitikken.

– Hele kommunen

På de ti første plassene har de plassert to representanter fra yttersida og mens tre franordsida av Lenvikhalvøya har fått plass. Resten kommer fra Silsand- og Finnsnes-området.

Kvistad mener Lenviklista lever opp til sitt slagord om at de er et samarbeidsprosjekt mellom innbyggerne på begge sider av Gisundet.

– Om du står på tredje eller 17. plass avgjør ikke hvem som kommer med i kommunestyret. Om en bygd bestemmer seg for å få inn et menneske, skal ikke mange kryss ekstra før de rykker opp.

Kvistad frir til distriktene, og innrømmer for lite fokus på dem.

– Vi må oppføre oss slik at de i distriktene føler seg velkommen. Det har vi ikke vært flinke til.

– Blir savna

Kvistad er klar på at både Heidi Tove Olsen og Gunnar Johnsen vil bli savna ressurser.

– Gunnar hadde en unik evne og arbeidskapasitet, som gjorde at han hadde muligheter til å sette seg inn i saker langt ut over det man kan forvente av en kommunestyrerepresentant. Det er til å ikke stikke under en stol at han blir et savn. Politikken vår er likevel den samme. Det han i hovedsak fronta har vært samarbeidsprosjektet til Lenviklista.

Lenviklista har holdt en lav profil i det siste, og det har vært spekulasjoner om de kom til å stille liste.

– Det har vært spørsmål om å stille liste, men i januar bestemte vi oss for at vi skulle stille. Lista som nå er gjort offentlig har vært klar lenge, men vi har ikke hatt behov for å gå ut med den, sier han, samtidig som han avslører at det vil komme et nytt navn på lista før registreringsfristen går ut 31. mars.

Noen hårete mål for valget vil han ikke komme med.

– Vi fikk inn fire representanter sist valg, mens vi ble spådd nord og ned. Jeg tror folk nå har sett at vi er seriøse og hardtarbeidende politikere.