FINNSNES: Bufdir (Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet) har tildelt Lenvik kommune 520.000 kroner i fattigdomsmidler. Formålet er å motvirke eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom i kommunen.

Årlig tildeles det slike midler, men det er faktisk første gang at Lenvik kommune får så mye til disse spesifikke formålene.

- Kjempe mot fattigdom

Leder av oppvekst og kultur i kommunen, Elin Bygerg (H) gleder seg mildt sagt over tildelinga.

- Norge er et land som ligger høyt på lista over lønninger og innkomster. Man skal uansett ikke stikke under stol at noen familier har det verre enn andre, og Norge har en forholdsvis stor fattigdom til tross, forteller hun.

- Men over en halv million fordelt på ulike frivillige organisasjoner fører til at man får gjort utrolig mye for å kjempe mot, legger hun til.

Regjeringen tildeler en viss sum penger hvert år til Bufdir som igjen forvalter midlene overfor kommunene som melder interesse og oppfyller kravene.

- Kommer godt med

Frp-politiker, Tonni Nylund, smiler også over tildelinga.

- Dette er veldig bra. Hele denne ordninga er basert på at alle barn og unge skal kunne delta på ulike aktiviteter uavhengig av inntekta til foreldrene, sier han.

FIL (Finnsnes idrettslag) har til sammen fått 200.000 kroner som skal fordeles på to ulike prosjekter. «Aktiv ferieuke for alle» og «Åpen hall.»

- Vi ønsker å være mer enn bare en fotballklubb. Nå kan vi faktisk bidra til gratis aktivitet i ferietida når foreldrene er på arbeid. Vi kan for eksempel tilby aktivitet hver eneste dag i ei ferieuke, noe vi er veldig fornøyd med, påpeker Jan Tore Bakli.

Ifølge han kommer en halv millioner kroner i eksterne midler godt med når kommunen fra før av har ei unik satsing på barn og unge.

- Pengeboka til kommunen er ikke til å skryte av. At man får så mye penger til slike tiltak byr på muligheter. Det er en kamp om pengene, men nå er disse øremerket de ulike punktene. Det er jeg fornøyd med, sier han.

- Bare begynnelsen

Både Byberg, Nylund og Bakli er enige om at dette er en ordentlig gladsak for Lenvik kommune.

- Vi håper bare at dette er begynnelsen og at vi får med både lag og foreninger til å bygge under satsinga på barn og unge, sier de.

Slik fordeles pengene:

  • FIL fotball, aktiv ferieuke for alle. 100.000 kroner.

  • Lenvik kommune, actionuken. 70.000 kroner.

  • FIL fotball, åpen hall. 100.000 kroner.

  • Frisklivssentralen i Lenvik, friskliv for barn og unge. 150.000 kroner.

  • Gibostad idrettsforening, utstyrsbank. 100.000 kroner.