VANGSVIK: Det mener årsmøtet i Tranøy Arbeiderparti.

Det lokale arbeiderpartilaget mener en ny oppstart av fergeforbindelsen mellom Senja og Harstad kan gi «boost» for turistnæringa - og det med rask effekt, siden infrastrukturen er på plass. Alt som mangler er penger til drift.

På den andre side mener laget at den andre idéen som er lansert - om å satse på en indre vei gjennom Salangen og Målselv for å gi en raskere forbindelse mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø, ikke er noe fullgodt alternativ.

Selv om laget beskriver idéen som god, så frykter man at en slik løsning ligger veldig langt fram i tid.

- Folk og næring i Troms har ikke tid til å vente lenge! uttaler årsmøtet og krever at det bevilges penger til fergedrift mellom Harstad og Senja.

- I Harstad og Skrolsvik er infrastrukturen på plass! Øylandsruta er klar til å starte så snart bevilgningene blir gitt. Strekningen Harstad - Finnsnes - Tromsø ligger åpen for turister og næringstransport. Rask, severdig, rassikker og uten fjelloverganger, skriver Tranøy Arbeiderparti i uttalelsen.

Med oppstart av Øylandsruta vil man raskt kunne utnytte potensialet som ligger i den positive utviklinga innen turisme og det omdømmet Senja har, mener arbeiderpartilaget.

- Turisme er satsingsområde for Norge i årene framover, - spesielt for Nord-Norge. All statistikk viser ei positiv utvikling i nord! Denne utviklinga må vi gjøre oss nytte av. For å kunne det må Øylandsruta få så gode vilkår at den kan drives i flere år, og bygge opp stabil drift, heter det i uttalelsen fra årsmøtet i Tranøy Arbeiderparti.