GRYLLEFJORD: I november 2013 sto brua over Gryllefjorden ferdig.

Implenia Norge AS fremsatte sitt sluttkrav på 148 millioner kroner. Et krav som var 23,6 millioner kroner høyere enn den opprinnelige kontraktssummen på 124,4 millioner kroner.

Varsler rettsak

I et brev til fylkeskommunen, datert 20. mars i år, varsler selskapet, via advokatfirmaet Schjødt i Oslo, at de vil ta ut søksmål i saken.

I det samme brevet orienterer entreprenøren om at de allerede i april i fjor varslet fylkeskommunen om et mulig søksmål, der entreprenøren også spurte om mulighet for alternative tvisteløsningsmekanismer.

Byggherren på sin side har framsatt et motkrav på vel syv millioner kroner.

Brevet avsluttes med at man imøteser en snarlig tilbakemelding på varselet og senest innen fredag 27. april.

Hverken administrerende direktør i Implenia Norge Petter Vistnes eller regionvegsjeg Torbjørn Naimak har besvart Folkebladet sine henvendelser fredag.

Fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo sier til Folkebladet at han ikke har noen kommentar i saken utover at saken håndteres av Statens vegvesen som byggherre på prosjektet på vegne av fylkeskommunen.

– Liten vilje

I et tilsvarende brev fra direktøren i Implenia til fylkeskommunen i fjor skrev Vistnes at det i hele byggeperioden var bedriftens inntrykk at det har vært svært liten vilje til å imøtegå og diskutere realiteten i Implenias krav.

– Dette kan illustreres gjennom at vi kun har fått godkjent under en prosent av tillegg og endringer, skrev Vistnes den gang.