TENNEVOLL: Til årets kommunevalg melder leder av Lavangen Frp at de ikke blir å stille lister. Etter en periode med møtevirksomhet uten at de har kommet fram til noen kandidater eller liste til valget som må være kommunen i hende innen utgangen av mars, ser det ut til at de ikke blir med på årets kommunevalg.

- Lavangen Frp kommer ikke til å stille liste i år og jeg kommer ikke til å kommentere det, sier leder Asgeir Løkken.

- Er det politiske årsaker, eller klarer dere ikke å stille med nok folk?

- Ingen kommentar.

- Er dette et resultat av en styrebeslutning?

- Dette er en felles beslutning, sier en svært ordknapp leder av Frp som dermed åpner opp for spekulasjoner omkring hvorfor de ikke stiller liste til årets valg.

Kvinne på topp

Lærer Kristine Haugen (33), en to-barnsmor, opprinnelig fra Silsand og topper nå lista til Arbeiderpartiet og bryter med gammelgubbevelde. Nylig ble hun som eneste kvinne fra fylket valgt ut til å delta i kursing av kvinner på topp sentralt i partiet. Erfaring fra politikk har hun som gruppeleder i kommunestyret og vara til formannskapet i inneværende periode.

- Vi satser på å fronte noen få saker i tillegg til et ellers fyldig partiprogram.

Vi sier at vi skal ruste opp sykehjemmet omsorgsboliger og ruste opp kommunale veier. Med fokus på noen få saker kan velgerne måle oss på hva vi lover og hva vi gjør, lover Kristine Haugen.

Heller ikke hun nevner kommunereformen som den store saken i de kommende år før på spørsmål.

- Det er vanskelig å si noen nå fordi det er kommet så lite konkret om den nye kommunestrukturen. Vi har programfesta rådgivende folkeavstemming i den saken, sier ordførerkandidat Kristine Haugen for Ap. På andreplass er Klaus Larsen.

Høyre med ny topp

Høyre har valgt 40 åringen Arvid Småriseth opprinnelig fra Bardu nå bosatt på Fossbakken som sin toppkandidat til årets valg. Av politisk erfaring trekker han fram sin tid som medlem av Unge Høyre og vara til kommunestyret.

- Hvordan skal du vinne valget for Høyre i Lavangen?

- Vi skal belyse våre saker overfor velgerne med særlig fokus på å fornye infrastrukturen på to områder: Veier skal få et løft og det gjelder vedlikehold sommer og vinter. Skoleveien for barna må bli tryggere, sier en engasjert ordførerkandidat Arvid Småriseth. I tillegg vil han oppgradere sykehjemmet og omsorgsboligene. Lokalt næringsliv, satsting på grundere og LIV-prosjektet blir også viktig for partiet som dermed har samme fanesaker som Ap på topp.

Lista til Høyre har følgende på topp:

Arvid Småriseth

Asveig Antonsen

Villiam Antonsen

Heidi Lundberg

Nils-Ante Eira

Sp med comback

Bernhard Halvorsen tok betenkningstid før han nå takker ja til å toppen Senterpartiet sin liste i Lavangen.

– Den største utfordringen vi har er kommunereformen. Her må vi spille kortene våre rett slik at Lavangen kommer best mulig ut av det. Resulatet av reformen bestemmer hvordan kommunen skal se ut i framtida, sier den Halvorsen.

Han bedyrer at det gir ham motivasjon til å stå på toppen av lista. Det er en erfaren ringrev med seks år i ordførerstolen og to perioder som varaordfører. Ellers nevner han en god skole, et sykehjem som er oppdatert og gode tjenester som noe han vil jobbe for.

- Og ikke minst videreføre det gode arbeidet som er blitt gjort, sier en kamplysten Halvorsen.

TOPP: Arbeiderpartiet har lærer Kristine Haugen som ordførerkandidat til høstens valg.