6 kjappe spørsmål

Hvilken sak brenner du for?

- Folk.

2. Hva gjør du for miljøet?

- Går til jobben.

3. Fisk eller kjøtt?

- Kjøtt.

4. Hvem vil du ta med deg til en øde øy?

- Moddi med gitar!

5. Hva er du redd for?

- Høyde og mørke.

6. Hva mangler i regionen?

- Møtested for ungdom.

+ + + + + +

– Er du ikke for ung til å være partileder, Siri Marie Sandbakken?

– Nei, det synes jeg ikke. Hadde styret bestått av bare 19-åringer ville det vært en annen sak. Jeg har blant andre med meg Tom Bull, som var forrige leder. Han er nå politisk nestleder og er min høyre hånd. Og det er flere i styret som har vært med i alle herrens år og som har masse kunnskap å vise til.

– Så du kan støtte deg på dem?

– Ja, det vil jeg gjøre. De har lang livserfaring, noe som jeg ikke har bygget meg opp enda. Det tar mer tid enn 19 år å gjøre det. Vi spiller hverandre god.

– Hvor mange er dere i styret?

– Vi er sju i det ordinære styret, pluss tre vara. Jeg har en organisatorisk og en politisk nestleder. Den organisatoriske nestlederen er Stig Magne Hagen og den politiske er som sagt Tom Bull.

– Har du noen politisk skolering?

– Jeg har hatt verv i AUF i fire år og AUF er rå på skolering. Vi har skolering i hvordan man prater på talerstolen, hvordan man skriver leserinnlegg eller debattinnlegg. Vi lærer en god del tips og triks om slikt og andre ting.

– Andre ting?

– Kommer det noe nytt fra Ap sentralt, så blir vi skolert i det. Heldigvis er det meste av politikken det grasrota sender oppover og ikke slikt som kommer ovenfra og ned. Det hadde vært kjedelig.

– Hadde du noen tillitsverv i AUF?

– Jeg var leder i lokalforeningen i ett år, og var med i styret da Målselv AUF startet opp igjen i 2011. Nå sitter jeg i min andre periode i fylkesstyret, som ordinært styremedlem.

– Og nå skal du inn i kommunestyret?

– Ja, jeg står på åttende plass på kommunevalglista til Målselv arbeiderparti, og de sier at det skulle være en rimelig sikker plass. Men det er det folket som avgjør.

– Er du fornøyd med åttende plass?

– Ja, det vil jeg si. Det er utrolig mange dyktige folk foran meg og jeg unner dem å stå der de står.

– Burde ikke en partileder stå lengre opp?

– Nå var ikke jeg partileder da kommunevalglista ble laga i oktober, så jeg synes det er stort at jeg fikk åttende plass. Dessuten er det ingen automatikk i at partileder skal stå øverst.

– Er ikke Målselv arbeiderparti er et parti med folk som har meget bestemte meninger?

– Jo, det er det. Vi er ikke et splitta parti, men noen har sterke meninger. Det er mange medlemmer, fra hele kommunen og da vil det naturlig nok bli en del som mener ulike ting.

– Ser du det som et problem?

– Nei, jeg synes det er det motsatte av et problem. Om vi alle skulle sitte der og være enige, da hadde vi ikke kommet fram til noe nytt. Jeg kan være ganske bestemt selv.

– Hva er du mest opptatt av?

– Det viktigste for meg er at vi får bygd den nye videregående skolen og at vi får på plass det nye sykehjemmet et på Andslimoen, slik at vi kan få fasa ut Moen syke og aldershjem. Som det står i dag er det ikke godt nok.

– Hva mangler?

– Lufta er for dårlig og bygget er generelt for trangt og utslitt. Rommene er for små. Er det noen som fortjener å få noe nytt, så er det kommunens eldre.

– Hvordan har din politiske karriere vært?

– Jeg ble valgt som leder i AUF i 2013. Så ble jeg politisk nestleder i Målselv arbeiderparti i 2014 og da trakk jeg meg som leder i AUF.

– Hva jobber du med?

– Jeg er i et utdanningsløp, men har måttet ta en pause av helsemessige årsaker. Så i dag jobber jeg som vikar i barnehagene og på sykehjemmet.

– Hva kunne du tenke deg å bli?

– Nei, det har jeg ikke funnet svaret på enda. Det ville være dumt å utdanne seg til noe og så kan man ikke fortsette i yrket på grunn av helsa. Jeg har tiden foran meg, så jeg har god tid til å bestemme meg. Jeg kan ikke tenke meg å jobbe på et kontor, jeg må jobbe med mennesker, det er det eneste jeg er sikker på.

– Hva er de ”helsemessige årsakene”?

– Det vet legene ikke helt sikkert, men de tror det kan være leddgikt. Det betyr at jeg kanskje må utelukke sykepleie som jeg først tenkte på og heller se på førskolelærer eller lærer.

– Du har nettopp vært på sentral Ap skolering?

- Fylkespartilagene i Nord-Norge har nettopp hatt en skolering av nordnorske kandidater til kommunestyrene og fylkestingene i Oslo. Det var forskjellige temaer og jeg valgte helse og velferdsdelen.

– Interessant?

– Det var veldig lærerikt og vi hadde utmerkede instruktører, som for eksempel Helga Pedersen. Tove Karoline Knutsen hadde et veldig interessant innlegg om hva den nye politikken vil få å si for Nord-Norge. Og så diskuterte vi saker som skal legges fram på landsmøtet og fikk gitt uttrykk for våre meninger.

– Hvem er du?

– Jeg er født og oppvokst i Målselv og bodde på Haraldvollen. Har gått grunnskole og videregående skole på Bardufoss.

– Hobbyer?

– Alt for liten tid til det, men det beste jeg vet er å fare opp til ”sætra”. Vi har ei lita hytte opp i fjellet, uten innlagt vann og strøm. Der kan man bare koble helt av.