SJØVEGAN: Et NRK-team med Rune Gokstad som programleder skal delta i Millionfisken.En bedre norsk markedsføring av arrangementet og Salangen kunne en neppe fått. Programserien ”Ut i naturen” har svært høye seertall. Det har vært over 800.000 seere som har fulgt enkeltprogram i serien.

Skal konkurrere

Teamet kommer torsdag og blir til søndag. Ut av dette skal det bli 25 minutter med film fra konkurransen.

– Jeg har aldri vært i Salangen og gleder meg til å komme. Som fisker er jeg vel egentlig sluk og bånnsnørefisker. For å si det sånn fisket jeg mer som ung gutt enn jeg gjør nå. Men ved dette programmet skal kunnskapene mine gjenopptas. Jeg har noen sorte hull som må fylles, sier Gokstad til Folkebladet.

– Og du kommer for å vinne?

– Ja, mine ambisjoner er å vinne millionen, svarer han kontant.

God formidler

Producer og fotograf Stein Hage sier at Rune Gokstad ikke i utgangspunktet kommer som en moromann.

– Han er med først og fremst fordi han er en veldig god formidler. Det er et seriøst program der han bruker sin lune måte å formidle på. Men det blir selvfølgelig god underholdning, forteller han.

– Vi kommer for å være med på samme vilkår som alle andre, kanskje litt anonyme. Og vi har intensjoner om å vinne premie. Klarer de ikke det må vi vel sørge for en trøstepremie. Båt er allerede leid på fjorden. Vi skal forsøke oss både på fjorden og i elva, fortsetter han.

– Vi valgte Millionfisken fordi vi ønsker å være der folk er og at det er en stor fiskekonkurranse, sier Hage.

Fiske for folk flest

Innslaget fra Millionfisken blir en del av et større sammenheng rundt fiske som blir vist på NRK i 2016.

– Rune var tidligere en ivrig fisker. Og fra 21. april skal han inn i en opplæringsfase. Vi har fått en avtale med en 18 år gammel elev ved Grong videregående skole, som har fiske som fordypning. Han skal også være med på Millionfisken. Jeg regner med en intern fight mellom disse to. Opplæringen for Rune starter med ulike former for isfiske. Vi ønsker å vise at det ikke bare dreier seg om alvorlige menn som drar fisk på fisk. Vi ønsker å vise hvordan folk flest holder i et snøre. Det blir programmer om fiske for alle. Intensjonen vår er å sette fokus på hvorfor fisken biter der vi også kommer til å ta opp vitenskapelige temaer rundt fiskebiologi i programmene. Fisken har jo noen utrolige sanser. Å vite mer om dette kan jo føre til at fiskeopplevelsene blir enda større, sier Hage.