FINNSNES: Ifølge operasjonsleder Gaute Hoff ved Troms politidistrikt fikk de melding om hendelsen like etter klokka 20 torsdag kveld.

Meldinga gikk ut på at en mann var ute i en båt, om lag 50 meter fra land med motortrøbbel ved Sandholmen utenfor Senja. Det var kona til mannen som ringte politiet.

Politiet kontaktet hovedredningssentralen i Bodø, som igjen anmodet hurtigbåten om å bistå havaristen. Meldinga gikk ut på at båten tok inn vann og at det var en person ombord.

Lite drama

Redningsleder ved hovedredningssentralen, Frode Iversen, sier til Folkebladet at man sendte hurtigbåten videre sørover da redningsskøyta ankom stedet. Da startet også det lille som var av dramatikk i forbindelse med hendelsen.

– Redningsskøyta fikk ikke satt ut lettbåten og måtte i le av vinden for å få dette til, forteller Iversen og legger til at i mellomtida så hadde mannen ombord i cabincruiseren satt ut sin egen lettbåt og kommet seg i land for egen maskin.

Ifølge Iversen var det også det foreløpig siste de hørte fra havaristen.

Forsinket

Driftsleder i Boreal Transport Nord, Freddy Haugen, bekrefter også hendelsen overfor Folkebladet.

– Det var ikke så mye dramatikk i dete tilfellet, men det er standard prosedyre at vi bistår alle i nød på havet. Man er pliktig til å hjelpe, slik er det bare, forteller Haugen.

Han opplyser at hurtigbåten ble vel 45 minutter forsinket til både Finnsnes og Harstad som følge av bistanden de måtte yte.