FINNSNES: Fylkesråden for næring, kultur og helse i Troms gleder seg over rapporten som slår fast at sykkelrittet Arctic Race of Norway skaper millionverdier for næringslivet.

Rittet går av stabelen i august. I år er flere etapper lagt til Midt-Troms. Både i Målselv og Lenvik planlegges det store arrangementer.

- Fra starten av

Torsdag sendte Arctic Race of Norway ut en pressemelding hvor de viser til en fersk rapport utarbeidet av selskapet Bedriftskompetanse, som slår fast at planleggingen, gjennomføringen og publikumsoppslutningen rundt sykkelrittet i 2014 bidro direkte til en samlet meromsetning for norsk næringsliv på 81,4 millioner kroner.

Ringvirkninger

- Dette gleder et politikerhjerte som brenner for verdiskapning både lokalt, regionalt og nasjonalt. For det er nettopp det kinder-egget Arctic Race er blitt. Rapporten viser at de kjøpte leveranser fra nordnorske leverandører for 20 millioner kroner, og at de totalt 160.000 publikummerne skapte lokal meromsetning på rundt 55 millioner kroner, sier en entusiastisk fylkesråd ifølge ei pressemelding fra Troms fylkeskommune torsdag.

Tilreisende

- Derfor har Troms fylkeskommune brukt 17,7 millioner kroner så langt på dette arrangementet, som vi fortsatt har tro på skal kunne vokse seg enda større. Noe det har alle muligheter til, ikke minst fordi det er et av de beste eksempler på hvor godt vi kan levere når både fylkeskommuner, kommuner og næringsliv i Nord-Norge står sammen og løfter i lag. Som vi har gjort i dette tilfellet, sier Sandberg.