FINNSNES: Politiet mente at mannen hadde produsert om lag 300 liter hjemmebrent i perioden høsten 2012 til høsten 2013, og at han hadde solgt videre til flere personer. I retten hevdet 34-åringen å ha konsumert vel 70 liter av de mer eller mindre edle dråpene på egen hånd.

Da saken var oppe i Senja tingrett forklarte mannen at alkoholen hadde en ferdig styrkegrad på 45 prosent. Han forklarte også at han ved en anledning oppbevarte om lag 10-12 liter ferdig hjemebrent hos seg.

- Betydelig kvantum

I retten måtte han også svare for bruk og oppbevaring av narkotika. 34-åringen innrømmet å ha røykt hasj ved flere anledninger, i tillegg til at han kjøpte hasj på Finnsnes i oktober i fjor.

I straffeutmålingen peker Senja tingrett på at det i denne saken er produsert og solgt et betydelig kvantum hjemmebrent. Retten skriver videre at etter rettspraksis så grenser kvantumet mellom samfunnsstraff og ubetinget fengsel. I skjerpende retning har retten lagt vekt på at salget og produksjonen foregikk over ett år. Mannen er også tidligere bøtelagt for brudd på alkoholloven.

Fengsel og bot

Når det gjelder inndraging har retten brakt på det rene at mannen solgte 1,5 liters-flasker med hjemmebrent for 250 kroner, og at han dermed satt igjen med et utbytte på snaue 40.000 kroner. Påtalemyndigheten la ned påstand om inndraging av 50.000 kroner, mens retten, av ulike årsaker, har konkludert med at mannen skal betale 25.000 kroner til staten.

I tillegg må 34-åringen belage seg på 21 dager bak lås og slå.