FINNSNES: Mathias var opprinnelig fra Lenvik og i november 2012 var han ute på et arbeidsoppdrag på E16 på Filefjell i Sogn og Fjorande.

Dumperen han førte, falt 20 meter ned fra en vei og havnet i ei iskald elv. Først etter en times tid, ble 20-åringen hentet opp av elva.

Mathias døde to dager senere på Haukeland sykehus.

- Defekt

Arbeidsgiver, Grunn og fjell entreprenør AS, er fra før ilagt ei bot på 400.000 kroner for ulykka etter at det ble avdekket en rekke brudd på arbeidsmiljøloven og tilhørende forskrifter, samt at dumperen var defekt på flere områder:

- Defekte parkeringsbremser, og helt eller delvis defekte bremser på de fire bakerste hjulene, grunnet bremsevæskelekkasje på kjøretøyet, slo politiet fast i november i fjor.

Nå er to av sjefene til Olsen satt under tiltalte for brudd på arbeidsmiljø og en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykka. Tiltalen er tatt ut av politiet i Sogn og Fjordane, melder Nordlys.no.

- Skulle bli pappa

Rettssaken skulle gå for Sogn tingrett, men er flyttet til Nord-Troms tingrett fordi flere av de involverte holder til i Nord-Norge, blant annet de tiltalte.

Det er ifølge avisa satt av tre dager til rettssaken som starter fjerde mars.

Like etter ulykka, skulle egentlig Mathias bli pappa.

Til Bergens Tidene, forteller moren til 20-åringen, Lill Inger Fors Paulsen, at hun har blandet følelser etter at polititiltalen kom.

- Jeg synes synd på de i selskapet. Det kan ikke være greit å ha noens liv på samvittigheten, selv om ingen har drept ham. Men slik er det. Man må være seg sitt ansvar bevisst, sier hun til avisa.

Det er i Nord-Troms tingrett i Tromsø at arbeidsgiver må møte fjerde mars. Foto: Tor Farstad