FINNSNES: Daglig leder Anne Kari Eliassen i Troms 4H oppfordrer foreldre og andre til å delta. Flere skoler i Midt-Troms står for tur der ansatte skal informere om 4H.

Lodde interessen

Fra før er det 18 klubber i Troms, der de fleste ligger nord i fylket. I vår vil Troms 4H konsentrere seg om rekruttering og klubbstart, og har satt av tid til å besøke steder der det er aktuelt å starte opp. Første trinn å lodde interessen og behovet for 4H på aktuelle steder.

– Å ha 4H klubber er en positiv ting for hele nærmiljøet.Det er et flott tilbud til barn og unge. Klubbene selv avgjør hvilke aktiviterer de skal drive med. Jeg kan nevne friluftsliv, baking, teater, sykkelturer, karneval og foto. De kan gjøre ting enkeltvis eller i lag. Finner du ikke et prosjekt som passer kan du lage et eget prosjekt. Det er et stort mangfold av aktiviteter. Det er jo ikke sikkert at fotball for eksempel passer for alle, sier hun.

Alle kan bidra

– 4H driver klubbene selv, men de er helt avhengig å få med foreldrene. Og her kan alle bidra, noen er god på baking, andre på turer, fiske eller fyre bål. Foreldre kan bidra med det de kan. Det er også en veldig fin måte for foreldre å gjør ting i sammen med barna sine, sier hun og oppfordrer foereldre til å ta kontakt med 4H ansatte om de lurer på noe.

Idébank

4H-klubbene ledes av sine egne medlemmer, og det arrangeres kurs i ledelse og organisasjonsarbeid. Alle klubbene har voksne rådgivere. Klubbene driver med varierte aktiviteter både internt og i samarbeid med lokalmiljøet.

Klubben møtes ett par ganger hver måned og er mange steder en viktig samlingspunkt for bygda. Mellom fellesaktiviteter jobber hver 4H’er med prosjektet sitt, som innebærer planlegging, gjennomføring, egenvurdering og presentasjon av en selvvalgt temaoppgave.

4H har også en idébanken med tips til ulike aktiviteter dere på klubbmøter, turer, høstfest, gjennomføre som Fritt valg-prosjekt og mye annet. Idébanken er inndelt etter 4Hs programområder: helse, natur, samfunn og kultur.