GUMPEN: 26. februar arrangerte Luftforsvarets stasjon Sørreisa graduasjon for nytt personell.

Fire elever har gjennomført utdanningen, et kurs som har vart i over fem månede, og som har vært et samarbeid mellom Luftforsvarets kontroll- og varslingsskole (LKVS) på Mågerø og CRC Sørreisa, kommer det frem i et presseskriv.

To av de som har gjennomført utdanningen, grenaderene Kjetil Rasmussen og Christer Thomassen, er begge fra Sørreisa.

– LKVS har som fagansvarlig støttet stasjonen med materiell og evaluatorer, og man har kunnet bruke erfaringene fra LKVS til å lage et kurs som gjør personellet klare til en viktig tjeneste ved CRC Sørreisa, heter det i presseskrivet.

– Graduasjonen markerer en viktig milepæl for stasjonen, ettersom dette er det første kullet som har gjennomført kurset lokalt ved stasjonen.

Det påpekes at dette er svært viktig for stasjonen i Sørreisa, fordi det har blitt gjort en rekke erfaringer som vil bli relevante i fremtiden når Sørreisa skal overta all kontroll- og varslingsvirksomhet i Norge, noe som skjer i 2016.

– For graduantene var dette også en viktig milepæl, men som flere av talerne gjorde dem oppmerksomme på: Dette er ikke en målstrek de har krysset, men et delmål som er nådd. Nå venter en utfordrende og krevende tjeneste i et Luftforsvar som er i omstilling, heter det videre i presseskrivet.