SETERMOEN: Denne uken mottok Forsvaret den første av Hærens nye CV90 - i august ankommer den indre Troms, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Tirsdag, 24. februar ankom første eksemplar av den høyteknologiske stormpanservogna Norge. Under en høytidelig seremoni overleverte hovedleverandør BAE Systems Hägglunds AB kampvogna til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

– Kampvognen vil bidra til et betydelig operativt løft for Hæren. Den vil bli en viktig brikke i moderniseringen av Brigade Nord som er Norges viktigste landmilitære avdeling. Vi ser fram til å motta den moderniserte vogna og å ta den i bruk, sier pressetalsmann for Hæren, oberstløytnant Aleksander Jankov i pressemeldinga.

– Den ruller først ut i indre Troms hos Panserbataljonen i Brigade Nord, noe som er naturlig og viktig for oss.

Og i nord ser de fram til å få nyervervelsen på plass.

– Det blir veldig bra å få verdens beste kampvogner inn i avdelingen. Ikke bare vil det gi et stort operativt løft, men det vil også ha en positiv innvirkning på rekruttering, sier sjefen for Panserbataljonen i Brigade Nord, oberstløytnant Odd Jøran Nytrøen, i pressemeldingen.

Hägglunds kontrakt med FLO innebærer en oppgradering av Hærens CV9030-flåte på 103 kampvogner, samt bygging av 41 helt nye vogner.

OVERLEVERING: Administrerende direktør i BAE Systems Hägglunds, Tommy Gustafsson-Rask overleverer den nye vogna til Sjef FLO, Petter Jansen. Foto: Simen Rudi/Forsvaret