SJØVEGAN: Det forteller lensmann Hans Roar Rasmussen som beskriver disse tipsene som interessante, uten at han nå kan omtale de nærmere.

Vegret seg

Tipsstrømmen har ikke stoppet. Rasmussen har ikke helt oversikt over antallet fredag ettermiddag, men mener det er kommet inn omkring 25 tips. Totalt i drapssaken, siden 1998 har det kommet inn 750-800 tips fra publikum.

– Vi får fortsatt inn tips fra sør til nord som jeg legger inn i et eget dataprogram. Akkurat nå venter jeg på et nytt tips som blir ringt inn, forteller han.

Responsen har vært veldig stor etter at fantomtegningene av en eller to mulige gjerningsmenn ble publisert mandag av VG og Folkebladet.

– Det er uten tvil disse tegningene som har ført til mesteparten av responsen. Folk knytter det til ulike observasjoner og hendelser. All ære til publikum. Det er utrolig bra at de er så engasjerte i denne saken. Jeg får ikke gjort stort annet enn å registrere tips. I denne saken er vi helt avhengig av informasjon fra publikum for å komme videre, sier Rasmussen.

– Noen vet noe

– Hva tenker du etter at så mye informasjon har kommet inn?

– Er du blitt mer optimistisk i løpet av uka?

– Jeg vil si det slik at vi må aldri gi opp. All draghjelpen vi har fått er gull verdt, sier Rasmussen.

– Har politiet kommet nærmere en gjenåpning av saken nå?

– Det er for tidlig å si. Dette er noe som må drøftes av politiledelsen og den høyeste påtalemyndigheten. Men vi må bearbeide det materialet vi har før dette spørsmålet kan vurderes. Vi er nødt til å gjøre dette på en seriøs og grundig måte, og det vil ta noe tid, avslutter Rasmussen.

UIDENTIFISERT: Politiet har aldri klart å finne ut hvem dette er. Foto: Harald Nygård (tegning)
VEGRER: Lensmann Hans Roar Rasmussen forteller at personer som har vegret seg i mange år nå har tatt kontakt med politiet. Foto: Morten Dokka