FINNSNES: Bakgrunnen for folkemøtet er at regjeringen ønsker å overføre beslutningsmyndigheten for motorferdsel i utmark og vassdrag til kommunenestyrene.

Øystein Elvevold og Louis S. Edvardsen i Lenvik Høyre har tro på at lovforslaget får flertall i Stortinget og ønsker flest mulig innspill fra politikere, innbyggere og organisasjoner i Midt-Troms.

Arena for innspill

Lenvikpolitikerne samarbeider med Høyre i Sørreisa, Bardu og Målselv. De påpeker at med representanter fra hele Midt-Troms så er dette areanen for gode og viktige innspill fra alle leire, også andre politiske partier.

– Nå må folket i Midt-Troms kjenne sin besøkelsestid. Tida er gunstig i forhold til behandlingen i Stortinget. Det er nå det er mulig å påvirke, sier Edvardsen.

– Vi håper at tilhengere og skeptikere kommer og synliggjør sine standpunkter, sier Elvevold.

Nytt bein å stå på

Lenvik Høyre ser det som positivt at det åpner for lovlig kjøring gjennom kommunen og ønsker i tillegg interkommunale løyper.

Elvevold og Edvardsen tror aktiviteter i regulerte former vil gi næringsvirksomhetene ett nytt bein å stå på.

– Vi må se framover og tenke interkommunale og regionale skuterløyper inn i Finland og Sverige. Dette gir glimrende anledninger til å dra en ny type turister til området og ta dem med på opplevelser med fiske og natur, forteller Edvardsen.

– Her er store arealer og plass til alle, påpeker han optimistisk.

Vinn-vinn

Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag har eksistert i 50 år og de to har tro på en endring av loven og presiserer at det absolutt er på tide.

– Tida har gått framover og antallet skutere har økt betraktelig. Det er på tide med løyper og traseer slik at folk kan ta seg en rekreasjonstur uten å måtte se seg over skuldra, sier Elvevold.

De er trygg på at regulerte løyper vil sikre god ferdsel for både skutere og skiløpere.

– Dette er vinn-vinn med både fred og ro og skuter, konkluderer Edvardsen.