HEGGELIA: I Seniorkinoen, som er satt opp på Heggelia Kino i dag, er det filmen «The Imitation Game», som nylig ble belønnet med en Oscar, som står på plakaten.

– Tidligere har vi kjørt Seniorkino med ujevne mellomrom, men nå er intensjonen at vi skal ha en seniorkinovisning i slutten av hver måned. Gjerne på en fredag hvis storsalen ikke er opptatt for andre arrangement denne dagen, forklarer kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino.

– Hvordan har oppslutningen på seniorkinovisningene vært hos dere?

– Det er ikke det store innrykket, og har variert sterkt. Fra fem-seks til 40-50 mennesker. Men vi gjør ikke dette for å tjene penger. Det er vår måte å gi noe tilbake til denne aldersgruppa på, og som absolutt fortjener det.

Det har likevel etablert seg en gruppe mennesker som er flittige brukere av tilbudet.

– Vi har en hard kjerne som kommer igjen og igjen, og som i tillegg til å gå på selve kinoforestillingen også er flink til å bruke de andre tilbudene som vi har i Istindportalen når de først er her. Blant annet ved å gå på biblioteket og kose seg med god mat og drikke på husets kafé.

Gratis kino

Seniorkinoen avvikles i dag, mens Vidar Fagerli har to gavepakker på lur i morgen. Da er både animasjonsfilmen «Madagaskarpingvinene» og fjorårets publikumsvinner på kino – «Hobbiten: Femhærerslaget, satt opp med gratisvisninger.

– Tanken bak dette er blant annet å gi mennesker som ikke fikk sett disse filmene da gikk på kino en ny sjanse. Men aller mest ønsker vi å gi et tilbud som for eksempel gjør det mulig for hele familien å gå på kino uten å betale flere hundre kroner for det.

– Er det  å gå på kino dyrt?

– Det koster jo litt, fra 100 kroner til opp til 130 for hver billett. Går man alene er jo det overkommelig, men hvis en hel familie går sammen kommer man fort opp i en samlet sum på 500-600 kroner eller mer.

Velferd

– Er det ekstra stort innrykk på kinoforestillinger som er gratis?

– Også det varierer. De som bennytter seg av slike tilbud er tradisjonelt familier og barn og ungdom. Personlig synes jeg at velferden vi yter overfor soldater på kinosiden også skal komme det sivile samfunnet til gode, og det er akkurat det vi tilstreber når vi tilbyr gratis kino, understreker Vidar Fagerli.