FINNSNES: Det forteller studieleder, Lill-Janne Bendiksen og forklarer:

- Som Barnebyen Finnsnes er dette helt fantastisk. At vi får dette som et videreutdanningstilbud er helt suverent. Det vil kunne hjelpe blant andre lærere, politi og barnevern til å få bedre kunnskap om forholdet til barn og unge. Vi er kjempeglade for dette.

Det er altså Psykososialt arbeid med barn og unge som Studiesenteret har fått lurt inn i Kunnskapsparken og Studiesenteres utdanningsprogram.

- Det er behov

Studiet skal blant annet gi kompetanse til å fremme og styrke mestring, trivsel og psykososiale beskyttelsesfaktorer hos barn og unge.

- For eksempel nå når Finnsnes får en gigant ungdomsskole med 350 elever nært tilknytta barneskolen, kan det i noen tilfeller by på utfordringer. Dette studiet kan være et fint tilbud for nettopp å se på slike problemstillinger, forteller studielederen.

- Ungdom er også mennesker og kan bære med seg utfordringer, og dette studiet retter seg nettopp mot en slik aldersgruppe, og det er behov for det, tilføyer hun.

- Finnsnes i fokus

- Fjernes dette studiet fra Harstad, da?

- Nei. I teorien gjør det ikke det, men nå er det Finnsnes som skal være i fokus. Hovedbasen og samlingene skal også legges hit, svarer hun.

Bendiksen tror at studenter fra både Tromsø og Harstad vil benytte seg av denne unike muligheten lokalisert på Finnsnes.

- Vi ligger midt i smørøyet nært tilknytta hurtigbåtkaia. Vi kan også skreddersy et slags ettermiddagssyssel til studentene som kommer. Blant annet har vi en god prisavtale med hotellene her, poengterer hun.

- Verdiskaping

Studiet fokuserer på mennesker i alderen null til 23 år, og berører spørsmål knyttet til sped- og småbarn, barn, ungdom, voksne og eldre.

- Vi trenger mellom 10 og 20 studenter, men gjerne fler. Jeg både håper og tror at de nærliggende kommunene og skolene ser nyttigheten av å prioritere dette, sier hun.

Studiesenteret tilbyr også en slags desentralisert ordning med møter noen ganger i løpet av studentperioden.

- Dette er ren verdiskaping i Midt-Troms, avslutter hun.

- Ser fram til et samarbeid

Faglig kontakt ved Høgskolen i Harstad, Anne-Berit Lorentsen ved Høgskolen, forteller at de ser fram til å samarbeide med Studiesenteret Finnsnes.

- Vi fjerner ikke tilbudet fra Harstad, men vi ønsker å nå en større studentmasse i Midt-Troms og kanskje senere opp mot Nord-Troms. Derfor legger vi det til Finnsnes, forteller hun og påpeker at hun håper de vil se gevinst av dette i form av flere studenter.

- Det kreves generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regelverk. I tillegg er det krav om bachelorgrad i helse- eller sosialfag, medisin, pedagogikk, politiarbeid og/eller psykologi. Det kreves 2 års praksis i barne- og ungdomsarbeid etter oppnådd bachelorgrad eller at nåværende stilling er knyttet til barne- og ungdomsarbeid med minimum 50 %, ifølge Høgskolen i Harstad.