SKALAND: 24. februar skal Berg kommunestyre ta stilling til om flyktningene som er bosatt i kommunen skal få et førerkort-tilskudd på 15.000 kroner. Et tiltak formannskapet ga tommel opp for i november.

Werner Enoksen (Frp) er skeptisk.

En for alle, alle for en

Han ser gjerne at bosatte flyktninger gis et førerkort-tilskudd, men er da klar på at tilbudet må gis til samtlige innbyggere i Berg kommune.

Motsatt mener Frp-politikeren det kan gi grobunn for splid og misnøye dersom kun flyktningene gis førerkort-støtta.

– For vi har andre i kommunen, blant annet aleneforeldre, som ikke har veldig god økonomi, som også trenger å komme seg imellom og som kan nyte godt av et slikt tilskudd.

Kan behovsprøves

For å unngå å punge ut tilskudd til innbyggere som slettes ikke har behov for støtte, mener Enoksen at tilskuddet kan behovsprøves.

– Da er det økonomi og ikke hudfarge som avgjør om man får støtte, sier Enoksen.

– Men hvordan skal kommunen ha råd til å gi ut dette tilskuddet?

– Kommunen går så det suser, og vi har hatt overskudd i flere år nå. Og har vi råd til å gi tilskudd til noen, så har vi råd til å gi til alle som trenger det – det synes jeg er ganske enkelt, sier Enoksen.

Han tror jo også at ei slik tilskuddsordning kan bidra til å flere flytter til Berg kommune.

– Som et godt rekrutteringstiltak.

Han peker også på mulighetene for at kommunen ikke nødvendigvis trenger å gi støtte i form av rene penger. For eksempel ved å sørge for at teorikurs arrangeres i kommunen.