SKALAND: At Lenvik kommune ikke er med i prosessen om et felles plankontor synes Jan Harald Jansen er betenkelig.

– Jeg kan forstå om Lenvik kommune har sagt nei til å være med siden dette overhode ikke er riktig tidspunkt å starte en slik prosess. Men slik jeg forstår det så er ikke Lenvik kommune en gang forespurt om å delta.

Det stemmer ikke ifølge ordfører Guttorm Nergård.

– Lenvik er invitert inn i det her, men de har ikke svart på henvendelsen. Mailen med invitasjon foreligger, sier Berg-ordføreren.

Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen sier en invitasjon aldri har kommet til han.

- Jeg vet ikke noe mer enn det jeg har lest i avisa. Det er mulig invitasjonen har kommet til administrativt hold, sier Sivertsen.

Rådmann Margrethe Hagerupsen er på ferie og har ikke besvart Folkebladets henvendelse. Kommunalsjef Rune Hoholm sier han skal sjekke ut ståa når han kommer på jobb mandag morgen.

Kommunereform

Jansen er også skeptisk til hele prosessen, og tidspunktet den er bragt på bane. En kommunereform står på vent, og Jansen mener prosjektet burde vært lagt på is i minst ett år til.

Også her møter arbeiderparti-politikeren motbør hos sin ordfører.

– Vi kan ikke slutte å fungere selv om det står en kommunereform på trappa. Vi må kunne jobbe på to fronter samtidig, mener Nergård.

Jansen hevder også at saken ikke er behandlet politisk, men Nergård begrunner det med at det aldri har kommet noen motsigelser.

– Jeg synes det har vært en god prosess. Det har ikke kommet noen reaksjoner fra politisk hold før saken ble tatt opp i formannskapet, og det har rådmann tatt som en samtykkelse. Jeg ser ingen dramatikk i dette, sier Nergård.

– Naturlig med Finnsnes

Jansen erkjenner at Berg ikke lenger kan drive et plankontor alene, men at det skal plasseres i Målselv er han sterkt uenig i.

– Vi i Berg Arbeiderparti mener det naturlige er med et plankontor på Finnsnes. Det er bysentrum, og skal man lykkes å hente kompetanse må det plasseres der det er mest attraktivt, som er på Finnsnes, mener Jansen.