SØRREISA: Bostyrer Oddvar V. Eriksen forhandler med et par interessenter som kan være interessert i å kjøpe konkursrammede Snadderkroa i Sørreisa «på rot», med tanke på videre drift.

I forrige uke åpnet Senja tingrett konkurs i Snadderkroa AS etter oppbudsbegjæring.

Gatekjøkkenet har vært i drift siden 2004 — under forskjellige eiere. Den siste eieren var Ronny Bjørnslett. Han overtok i 2011.

Underskudd

– Da Bjørnslett overtok var egenkapitalen intakt. Han brukte penger på å pusse opp lokalene, og greide å øke omsetninga fra 2,3 millioner i 2011 til 2,6 millioner kroner i 2012. Det var likevel ikke nok til å forsvare utgiftene. Det ble et underskudd, og dette har bare tullet på seg, sier advokat Oddvar V. Eriksen.

I 2013 hadde Snadderkroa et underskudd på 132.000 kroner og en negativ egenkapital på 100.000 kroner. Omsetninga var da gått ned til 2,1 millioner kroner.

Eriksen forteller at eieren leide seg ut til kokkejobb ved et annet foretak, som ble fakturert gjennom Snadderkroa, i et forsøk på å rette opp situasjonen. På Snadderkroa hadde en ansatt.

– Da hun sluttet ved årsskiftet, valgte han å begjære oppbud.

Krav

Bostyreren anslår kravene i boet til å beløpe seg til cirka 200.000 kroner. Kreditorene må nok regne med tap.

– Brukt gatekjøkkenutstyr er dessverre lite verdt. Jeg regner med at det toppen, hvis vi er heldige, vil innbringe nok til å dekke en fjerdedel av gjelda, sier Eriksen.