BARDUFOSS: Etter vel to års drift er det slutt for klesbutikken Kleo XO på Bardufoss. I forrige uke åpnet Senja tingrett konkurs i boet etter begjæring om oppbud fra eierne.

Ifølge opplysninger bostyreren, advokat Kjetil Rege, har fått fra tingretten kan kravene mot konkursboet beløpe seg til cirka 500.000 kroner.

Aktiva solgt

Rege opplyser at boet allerede har solgt firmaets aktiva som besto av klær, reoler og diverse annet utstyr, under ett.

– Vi hadde en budrunde mellom tre interessenter, som resulterte i at vi fikk inn 150.000 kroner for klærne og utstyret. Foreløpig ser det ut som om kreditorene kan få en liten dividende for sine krav, sier Rege.

– Er det snakk om at butikken kan bli startet opp igjen, etter som klærne og utstyret ble solgt under ett?

– Det kan jeg ikke svare på, men det er ikke utenkelig.

Årsaken uviss

Rege har foreløpig ikke oversikt over årsaken til konkursen.

Fire personer har vært tilknyttet firmaet som ansatte. Disse vil sende inn krav til lønnsgarantifondet for å få dekket sine lønnskrav.

Kleo XO AS ble startet av Morten Mikalsen og Siv Sæbø i oktober 2012. Senere solgte Mikalsen sin andel til Ole Petter Bjørklund. Etter en tid på Bardufoss flyttet firmaet til Målselvsenteret på Andslimoen.

Regnskapstallene viser at selskapet hadde et overskudd før skatt på 2.000 kroner de månedene det drev i 2012. I sitt første fulle driftsår i 2013 solgte firmaet klær for 1,2 millioner kroner og satt igjen med et underskudd på 33.000 kroner.