TRONDHEIM: Skipet skulle etter ruta gått fra Trondheim klokka 12, men avgangen ble utsatt. Først rundt klokka 14 forlot skipet trønderhovedstaden, og satte kurs ut fjorden.

Skipsledelsen akter imidlertid bare å bakke på været. For kaptein Roar Winther er det av hensyn til passasjerene ikke aktuelt å gå over det åpne havstykket Folla under de rådende værforholdene. Det er meldt full storm i området.

Først klokka 0600 søndag morgen er været meldt å spakne såpass at det er mulig å fortsette over Follaopplyste han passasjerene på et informasjonsmøte ved tolv-tida.

- Vi vil deretter gå direkte til Bodø, og derfra direkte til Harstad. Fra Harstad regner vi med å gå i rute videre nordover, sa kaptein Winther på informasjonsmøtet.

En av mannskapet på MS Nordnorge er Sander Uteng fra Senjahopen, som er lærling om bord. Han forteller om sterk vind da skipet anløp Trondheim lørdag morgen.

- Det gjorde at kapteinen ikke tok sjansen på å legge til ved den vanlige kaia ved Piren, sier Uteng.

Nå kommer ekstremværet - les saken her.

I stedet la skipet til kai på Ila, der sjøen er smulere. Passasjerene måtte geleides av og på båten med hjelp av bilheisen. Den jobben tok Uteng seg av.

Vanligvis skal det mye til før hurtigruteskipene lar seg affisere av dårlig vær.

- Men hensynet til passasjerene veier tyngst, sier Sander Uteng.

I ro: MS Nordnorge ligger på været i Trondheimsfjorden. Foto: Vidar Bjørkli