SØRREISA: For omlag to uker siden fikk Finnsnes lensmannsdistrikt inn en melding om brann i en enebolig i Skøelvdalen i Sørreisa kommune.

Politi og brannvesen rykket umiddelbart ut til stedet hvor de også raskt avklarte at det ikke oppholdt seg personer inne i boligen.

- Dårlig vær

I slutten av forrige måned fortalte politioverbetjent, Steingrim Ovesen til Folkebladet at de i løpet av den første uka etter brannen skulle foreta åstedsundersøkelser.

Førstebetjent, Jarle Evertsen, forteller imidlertid til Folkebladet tirsdag, at de ikke har kunnet gjennomføre undersøkelser på stedet på grunn av dårlig vær.

- Det har vært mye kulde og vind. Derfor har det ikke blitt gjort noe der. Planen er at vi skal gjøre det førstkommende fredag, forteller han.

- For tidlig å si

- Kan dårlig vær ødelegge eventuelle bevis?

- Nei det har jeg lite tro på. Området er også avsperret og folk går ikke inn der siden det er fare for at ruinene raser sammen, forteller han og legger til:

- Etterforskningen deles opp i både taktiske og tekniske undersøkelser. Vi har nå fokusert på den tekniske biten som omhandler vitneavhør, eksterne tips og svare journalister.

- Mistenker dere noe kriminelt?

- Det er for tidlig å si, svarer han.

Førstebetjent ved Finnsnes lensmannsdistrikt, Jarle Evertsen. Foto: Elisabeth Krey Jenssen