SJØVEGAN: På ettermiddagen 14.august passerer syklistene i Arctic Race of Norway Salangen. Og det skal bli en spektagulær folkefest.

Stort fyrverkeri

– Ja, det er nok første gang syklistene passerer til et så stort fyrverkerishow. Vi har avtalt et opplegg ved sykehjemskrysset med det lokale Maxi Pyroteam og Svovelpetra, forteller kultursjef Kurt Jan Kvernmo i Salangen kommune.

– Og du husker vel på å varsle syklistene på forhånd om smellene?

– Ja, ja, flirer Kvernmo.

Rittet ankommer Salangen fra sør over Lavangseidet og fortsetter ut av kommunen over Kistefossen i øst. Det betyr at området rundt Sykehjemmet blir sentralt. Men det legges ogs til aktiviter ved grottene i Baklia og i området rundt Elvenes i Øvre Salangen.

– Vi har et håp om å få Dag Otto Lauritsen til å stoppe ved grottene med TV-teamet. Og på Elvenes skal vi prøve å få interesse for alle italienerne vi har der. Lauritsen snakker jo flytende italiensk. Vi ønsker å koble dem til flyhistorien på Elvenes og Elvenes Arena som fritidsarena. Millionfisken blir også et tema, fortsetter Kvernmo.

Folkemøte

Men kultursjefen vil ha folket med seg på planleggingen.

– Ja, derfor holder vi et folkemøte på kafeen i kulturhuset tirsdag 17. februar. Vi trenger ideer fra folk hvordan vi skal gjennomføre denne folkefesten. Jeg oppfordrer enkeltpersoner, lag og foreninger og institusjoner til å møte opp, både for å komme med ideer og om de kan være med på enkeltelementer. Vi håper på å få med hele bygda på et skikkelig opplegg. Vi tenker for eksempel å få ut båter på fjorden med flagg, få Sang og musikkforeningen til å holde en konsert i sansehagen på sykehjemmet. Vi ønsker en masse liv og røre i Salangen denne dagen. Men vi trenger innspill og ideer fra folket, avslutter Kvernmo.