FINNSNES: Eide var oppgitt da han preget førstesiden i Folkebladet torsdag. Men saken fikk en annen vending enn han fryktet. Utvalg for miljø og forvaltning var innstilt på at Eide får teste skuterne slik han ønsker, stikk i mot administrasjonens innstilling i saken.

Fant løsning

Utvalgsleder Louise Edvardsen (H) var godt fornøyd med utvalgets vedtak torsdag.

– Vi var opptatt av og lette etter løsninger for bedriften. Og vi vedtok enstemmig at de kan kjøre inntil 2 ganger i uka opp i høyden.Fylkesmannen er jo opptatt av at det ikke slippes til med for mye kjøring. Men dette er jo ikke snakk et frislipp, det er snakk om å dekke et reelt behov denne bedriften har for å justere de snøskuterne som skal brukes i høyden. De må justeres i forhold til tynnheten i lufta. Men dette er jo bare aktuelt for en liten del av skuterne, sier Edvardsen.

– Jeg har vært i kontakt med Eide og han er fornøyd med denne løsningen, fortsetter han.

Tilrettelegger

– Dette er en bedrift som har holdt på i åtte år etter det jeg har hørt, og som har livets rett. I dag er det to ansatte. Da blir det også viktig at Lenvik kommune tilrettelegger slik at de kan drive på en god måte. Det er jo kjempeartig at de får det til, sier han.

– Jeg er veldig glad for at vi enstemmig fant en løsning og at dette er Lenvik kommunes holdning til slike saker. Vi ønsker at bedriftene i kommunen får mulighet til å utvikle seg. Og at vi kan være med å bidra til at en nisjebedrift i distriktet i Lenvik får utvikle seg er bare kjempeartig, sier Edvardsen.

Behovet for høydekjøring handler stort sett om snøskutere som skal brukes i Sverige og Finland. Dette fordi det er store høydeforskjeller. De aller fleste snøskuterne prøvekjøres på bedriftens innmark.