BARDUFOSS: Animasjon- og utviklingsselskapet Fabelfjord er i gang med en ny animert kortfilm. Elevene fra Bardufoss har markant rolle i produksjonen.

Filmen er imidlertid basert på karakterene fra det verdenskjente bokuniverset Dunderly som ble skapt av Endre Skandfer og Endre Lund Eriksen.

- Animerte trær

I tillegg til flere billedbøker og to romaner er det gitt ut pedagogiske bøker og en plate som ble nominert til Spellemannprisen.

Disse er også tatt i bruk av barnehager og skoler.

- I denne filmen vil publikum for første gang få møte monstre fra Dunderly i levende live. Manusforfatter Lund Eriksen har skrevet en helt ny historie som omhandler sjalusi, anger og vennskap. Denne retter seg mot barn i alderen tre til syv år, heter det i en pressemelding fra dem.

Elevene fra Bardufoss bidrar med kulisser til kortfilmen i form av animerte trær.

- De klipper og bretter, setter sammen og maler trærne klare til filminnspilling. Elevene gleder seg til å se sine egne trær og resultatet på film, heter det videre.

- Filmes på FilmCamp

Fabeljord er også svært takknemlig for elevens bidrag samtidig som de er imponerte over kvaliteten de leverer.

- Produsenten håper samarbeidet vil inspirere ungdommene og gi mersmak på videre arbeid innen filmindustrien, heter det avslutningsvis.

Innspillingen av miniatyrsettet som elevene ved Bardufoss Høgtun videregående skole har bidratt med, filmes på Filmcamp i februar.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Filmen skal lages i en blandingsteknikk hvor vi først fotograferer et fysisk miniatyrsett for å etterpå kompe inn 3D-karakterer. Bildet er av en tidlig test som ble gjort med hovedkarakteren Bulder. Foto: Privat