FINNSNES: Den eldre mannen fra Lenvik var på tur ut fra Harstad sentrum i retning Borkenes da han foretok en forbikjøring. Ifølge han selv en kontrollert forbikjøring, der han hadde ei fart på 80 kilometer i timen i en 50-sone. Farta holdt han ei stund etter forbikjøringa. Og det var i denne anledning at han ble tatt i den stasjonære trafikkontrollen.

I Senja tingrett erkjente mannen straffeskyld for forholdet, men forklarte at han ikke hadde handlet forsettlig ettersom han trodde det var 80-sone på den aktuelle strekninga. Retten konstaterer likevel at mannen handlet med nødvendig skyld ettersom han utviste uaktsomhet ved å ikke få med seg at det var skiltet med 50-sone.

Retten har dømt mannen til å betale en bot på 8.000 kroner.

I retten forklarte mannen at inndragning av førerkortet vil føre til store ulemper for han da han er avhengig av dette i sitt arbeid.

- Retten har forståelse for dette, men finner likevel at hensynet til trafikksikkerhet og likebehandling må veie tyngst. Retten kan ikke se at en inndragning av førerkortet vil ramme siktede hardere enn andre som er avhengig av førerkort i sitt arbeid, en situasjon som ikke er uvanlig, heter det i dommen.

Dermed mister mannen førerkortet i fire måneder.