BARDUFOSS: I går ble Hege Eriksen presentert som den som skal styre den administrative jobben i Målselvs nye næringsforening, Mulighet i Målselv. I første omgang er stillingen bare 25 prosent, men styreleder i foreningen, Knut Wilhelmsen ser ikke bort fra at stillingen etter hvert kan bli utvidet.

– Endelig har vi fått etablert en næringforening i Målselv, en forening for hele kommunen. Vi har vært så heldig at vi har fått Hege, etter at hun sa fra seg engasjementet på Bardufoss hotell, til å styre Mulighet i Målselv. Selv om hun har det administrative ansvaret for frisørsalongen Embla og Pynt-butikken, har hun også kapasitet til å styre foreningen. Og det er ikke lett å finne folk som har kunnskap og kapasitet til en sånn jobb, sier Wilhelmsen.

Aktivitetsgrupper

Lett er det heller ikke å skulle styre en næringforening som favner hele kommunen. Det har vært gjort før uten spesielt stort hell. Men både Wilhelmsen, Hege Eriksen selv, og næringskonsulent Elin Byberg i Målselv kommune, tror det blir annerledes denne gangen.

– Vi ser for oss å organisere oss slik at hvert sted skal ha sin egen aktivitetsgruppe som skal stå for de ulike aktivitene som skjer på Andselv, i Heggelia, på Andslimoen, i Øverbygd og så videre. Aktiviteter som koordineres av næringsforeningen og Hege, sier Wilhelmsen.

Kontinuitet

– En nøkkel for å lykkes denne gangen er at nå er det penger til å frikjøpe en person som kan jobbe med næringslivsspørsmål. Kontinuitet i dette arbeidet har vært et av problemene tidligere. Jeg er utrolig glad for at dette er på plass fordi kommunen har manglet en samfunnspartner og høringsinstans som dette når vi for eksempel lager nærings- og reguleringsplaner, sier Elin Byberg.

– Dette arbediet har vært gjort på frivillig basis tidligere, men det har strandet fordi folk brenner seg ut, sier Hege Eriksen.

Kommunen lønner

Målselv kommune gir næringsforeningen drahjelp i statfasen med å lønne Eriksens stilling.

– Det er en utfordring med så mange tettsteder i kommunen, men jeg tror ikke problemet er innenfor næringen. Vi skal utfordre næringslivet som finnes i kommunen og bevise at vi er en næringsforening for hele kommunen, sier Wilhelmsen.

Tid på samarbeid

Det er ingen hemmelighet at Bardufoss og Andselv ikke klinger like godt hos alle i hele Målselv. Hege Eriksen er klar over at hun må bruke mye tid på dialog for å få til et fungerende samarbeid i hele kommunen.

– Vi må prøve å snakke forbi den holdningen som er der i blant. Jeg tror dette blir veldig spennende, for det er utrolig mye som skjer i denne kommunen. Jeg tok denne jobben fordi jeg har en genuin interesse for næringslivet i Målselv. Vi må selge hva vi faktisk får til her i denne kommunen, og det tror jeg vi skal få til, sier Eriksen.

– Viljen og engasjementet må komme fra næringslivet selv skal dette fungere, sier Wilhelmsen.