BARDUFOSS: I første rekke skal Granheim være intern koordinator for folkefesten under etappen som kommer inn i Målselv og har målgang i Målselv fjellandsby 16. august. Om det blir en felles koordinator eller gruppe for Målselv, Bardu og Lenvik er ennå ikke avgjort.

– Jeg har snakket med Bardu og der ser man kanskje ikke det helt for seg, men vi og Lenvik, som har samme etappe, er kanskej litt mer på det sportet. Jeg har i alle fall luftet det, sier ordfører Helene Rognli.

Møte i Harstad først

Mobilisere

Rognli har allerede sendt ut brev til alle lag og foreninger i Målselv med bønn om bistand slik at etappen gjennom Målselv skal bli noe kommunen kan være stolt av.

– Vi har allerede fått mange ideer og innspill. Etter hvert vil vi innkalle lag og foreninger til fellesmøter for å samle alle trådene, sier Rognli.

180 land

– Vi har fått en unik mulighet til å markedsføre Målselv, en mulighet vi neppe får igjen. Da må vi mobilisere. Vi kan ikke skjemme oss ut for en hel verden, sier Rognli, og smiler litt. For hun tror ikke det vil skje.

– Det skjer ikke, slår hun fast.

Den delen av andre etappe som går gjennom Målselv vil nå seere i 180 land.

DRAR I TRÅDENE: Sylvi Granheim skal koordinere folkefesten under Arctic Race-etappen gjennom Målselv. Foto: Jan-Erik Bergstad