GENEVE: Regina Alexandrova (H) har tilbragt helgen i Genéve, hvor utenriks- og forsvarskomiteen har vært på en tredagers reise. Viktige spørsmål som menneskerettigheter, nedrustning og bekjempelsen av Ebola har stått på timeplanen til politikeren fra Bardu.

– Vi hadde noen travle dager der jeg lærte mye nytt og har fått et bredere perspektiv på mange av våre store globale utfordringer, skriver Alexandrova i en epost til Folkebladet.

Alexandrova problematiserte blant annet atomvåpen.

– I seansen om nedrustning trakk jeg frem utfordringene med mulige atomulykker av lagrede atomvåpen og sikkerheten rundt de forskjellige nasjonenes atomvåpenlagre med tanke på muligheten for atomvåpen på avveie, og at det kan havne i hendene på terrorister.

- Min konklusjon etter innleggene er at vi har en lang vei å gå og at det er alt for lite fokus på disse utfordringene ifht debatten om en verden fri for atomvåpen.

Samtidig ble stortingsrepresentanten imponert over arbeidet som gjøres med Ebola.

- Vi fikk en veldig god presentasjon om hvordan Verdens Helseorganisasjon jobbet og jobber med bekjempelsen av ebola. Jeg ble veldig imponert over den systematiske, målrettede og hurtige måten de har jobbet på og tatt tak i denne store smittekrisen.