FINNSNES: Som Folkebladet tidligere har skrevet er det duket for en stor politisk streik på onsdag, som også skal markeres på Finnsnes.

Blant andre har fylkesleder Hanne Marit Bergland i Norsk Sykepleierforbund gått ut og sagt at regjeringas forslag til endringer i arbeidsmiljøloven vil gi alvorlige endringer for fremtidens arbeidsliv.

- Små endringer

Dette har fått første nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet til å reagere:

Han sier at det er i dag tusenvis av arbeidstaker i midlertidige stillinger, særlig i offentlig sektor, og spør om fagbevegelsen vil a et forbud?

- En større fleksibilitet i arbeidslivet er helt nødvendig, særlig for de som ikke får en fot innafor arbeidslivet.

- Bevise kapasitet

– Da må man sikte riktig arbeidskraft for stabilitet og konkurransekraft. Argumentet om at midlertidig ansatte ikke er velkommen i banken er mildt sagt søkt. Mener fagbevegelsen at det er bedre å stå 100 prosent utafor arbeidslivet? spør Sandberg.

Fleksibelt

- Fleksible arbeidstidsordninger vil i første rekke tjene de ansatte, ikke arbeidsgiverne. I 2015 ønsker/har arbeidstakerne behov for fleksibilitet, rett å slett for å få kvalitetstiden med familie og barn, slår FRP-nestlederen fast.

Han sier at majoriteten av norsk næringsliv er små og mellomstore bedrifter, disse vil og må respekteres.

- Det svinger, da er det behov for fleksibilitet. Disse kan ikke ansette arbeidstakere for evig tid.

- Jeg mistenker ledelsen i fagbevegelsen for å løpe Arbeiderpartiets ærend i denne saka, og iallfall ikke alle arbeidstakernes, sier Sandberg.