FINNSNES: Det kunne se ut som en enorm påle, dingsen som stod plassert i sjøen rett utfor Silsand i helga. Helt lett å finne ut av var den heller ikke. For verken Lenvik kommune, havnesjef eller de ansatte i Tromspotet, bedriften rett bortfor, hadde noen fasit å gi.

Løsninga fant vi hos Amund Lyshaug i Sørreisa Kran og Transport AS.

– Dette er en nytt seilingspunkt som skal ut i sundet. Den veier faktisk 70 tonn, så de kommer med storlekter for å ta den med ut, forteller Lyshaug til Folkebladet.

Sørreisabedriften hadde to 220 tonns kraner i sving for å få løftet seilingspunktet ut i sjøen. En operasjon som Lyshaug kan meddele at gikk veldig fint.

– Vet du når seilingspunktet fraktes ut i sundet?

– Kanskje på onsdag, men det har jeg forstått er litt usikkert ennå.

Ferdig i løpet av mars

Jan Arild Jenssen er Kystverkets prosjektleder av utbedringa av Finnsnesrenna. Han kan fortelle at dette er det siste seilingspunktet som skal ut i Gisundet.

– Vi holder på å sluttføre merkinga i Gisundet, og regner med at entreprenøren er ferdig med arbeidet i løpet av februar, sier Jenssen.

Det er PEAB Anlegg AS som står for merkingsarbeidet.

– Det som gjenstår etter det at dette punktet er kommet på plass, er kun mindre konstruksjoner som Kystverket skal ta seg av i egen regi. Jeg tørr ikke si noe eksakt dato i forhold til når vi er ferdige med dette, men vi regner med at alle arbeidene skal være ferdige i løpet av mars, opplyser Jenssen.

Fornøyd i Hurtigruten

Finnesnesrenna har vært et trafikkert og ulykkebelastet farvann. Dette var grunnen til at Kystverket prioriterte å gjennomføre et omfattende arbeid for å utbedre leia.

Merkingsarbeidet som nå nærmere seg slutten, kommer som en følge av at den gamle merkinga ble borte i forbindelse med mudrings- og sprengningarbeidet i 2013.

– Har dere fått noen tilbakemeldinger om hvordan leia er blitt?

– Vi har fått høre om at seilingsforholdene er blitt veldig bra, og Hurtigruten har i alle fall gitt uttrykk for at de er veldig fornøyde, sier Jenssen.