TENNEVOLL: – Lavangen Idrettsforening (LIF) ber Lavangen kommune om at praksisen med at ambulansehelikopter lander på kunstgressbanen opphører, skriver leder i foreningen Stine Johansen i epost til kommunen i høst.

Hun viser skader på anlegget som følge av landingene og at leverandøren av kunstgressbanen som ble åpnet med stor festivitas og vipper i høst, fraråder slik bruk.

– Videre har det blitt laget skader på innbytterbenker som ble tatt av lufttrykket helikopteret laget. Dette er skader som lar seg reparere lett, det som er verre, er at tyngden på helikopteret har laget et søkk i banen som vi håper vil rette seg, sier Johansen.

Plass på grusen

Også rådmann Erling Hansen mener ambulansehelikopteret må bruke grusbanen, et område som kommunen har lagt til rette for skal brukes til dette formålet. I et brev til helseforetaket viser han til at deler av grusbanen som er meldt inn som landingsplass i dag er brukt som midlertidig plass for jordmasser fra den gamle gressbanen.

– Vi foreslår at man fram til området er ryddet, benytter den nordlige delen av grusbanen til landingsplass for helikopter, skriver rådmannen til helseforetaket.

Vil finne alternativer

Helseforetaket har ikke svart på brevet, og videresendt det til sjefsflyger Tommy Kraknes i Lufttransport AS.

– Det skal ikke by på noe problem å finne en løsning; hvis det er slik at det blir skader på kunstgressbanen må vi bare finne en annen plass, sier Kraknes. Om det blir tørt og mye støv på grusbanen, skaper det nye utfordringer. Fra før av har ambulansehelikopteret landet på plassen foran Sparbutikken, i krysset mellom Liavegen og fylkesvegen og i enkelte tilfeller på private eiendommer.

– Det er hyggelig at idrettsforeningen kan være hjelpe til med en landingsplass på grusbanen, sier en fornøyd leder i LIF, Stine Johansen da hun hører om svaret fra sjefsflygeren. Hun viser til at deponiet på grusbanen snart vil kunne fjernes.

LIF-LEDER: Stine Johansen.