SETERMOEN: Det vakte både harme og irritasjon i Målselv og Bardu da det for ett år siden ble klart at anbudet for transport av militært reisende til flyplassen på Bardufoss ikke inkluderte sivile.

I snart ett år har de sivilt reisende i Målselv og Bardu ikke hatt noe flybusstilbud. Forsøk på å få til en ordning har vært oppe med forsvarsdepartementet, men det har vist seg vanskelig å finne en løsning.

Men nå tas det et privat initiativ, som fører til at det fra og med mandag 26. januar igjen vil være mulig for sivilt reisende å reise med buss fra Øverbygd og Setermoen til Bardufoss Lufthavn.

Håper på god mottakelse

Det skjer ved at Bussring AS setter opp en egen flybussrute for sivilt reisende, der ruta fra Setermoen vil opereres av Furuly Turbuss AS.

- Vi har hatt en rekke henvendelser om et flybusstilbud, og vi både håper og tror at tilbudet vil bli godt mottatt, skriver daglig leder Henry Nyvoll i en pressemelding.

Styrker kollektivtilbudet

Han opplyser at ruta vil gå til alle flyavganger og ankomster, men første tur på morgenen og siste tur på kvelden vil bli bestillingsturer. Begge strekningene vil få anledning til å ta på og slippe av passasjerer på Bardufoss sentrum, slik at det generelle kollektivtilbudet også vil styrkes, påpeker han.

Ruta fra Øverbygd vil i tillegg også kjøre inn til Bardufoss sentrum for av- og påstigning.

- Nå håper vi bare at reisende støtter opp om det nye tilbudet, sier Nyvoll.